Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Thema » Cultuur

Cultuur

Bij onze bestemmingen ligt de nadruk onbetwist op de beleving van de natuur. Toch blijken de unieke culturen ook een onmisbaar element te zijn in een bezoek aan Afrika, Sri Lanka of Costa Rica. Een kennismaking met de eeuwenoude stammen is een unieke belevenis.

Zo zijn er veel stammen die nog volgens de oude tradities leven, zoals de Masai in Kenia en Tanzania. Sommige dorpen kunnen door toeristen bezocht worden, waarbij je een goed beeld krijgt van de leefomstandigheden en tradities. Ook de Hadzabe in Tanzania is een nomadenvolk dat bezocht kan worden. Het is zelfs mogelijk om met hen op jacht te gaan. In Namibië kan een Himba dorp bezocht worden.

In Zuid-Afrika is de geschiedenis van de Apartheid er uiteraard een om niet te missen. Dit kan middels een bezoek aan het Apartheidsmuseum, een tour door Soweto of een bezoek aan Robben Island. Ook het gebied van de Battle Fields is doordrenkt van historie. Hier worden de veldslagen tussen de boeren en de Zulu’s in geuren en kleuren naverteld.

In Sri Lanka maakt het bestanddeel cultuur een veel groter deel uit van uw reis. Hier kom je op elke hoek van de straat wel een tempel of pagode tegen. Je kunt er ruïnes van oude koningssteden bezoeken, zoals in Pollonaruwa en Anuradhapura. In Sigiryia kunt je de enorme leeuwenrots beklimmen met bovenop de restanten van de oude koningsstad. In Galle komt een stukje Nederlandse VOC geschiedenis tot leven in het Nederlandse fort.

Hieronder vindt u enkele van onze culturele voorbeeldreizen. Het is uiteraard mogelijk om een persoonlijk reisadvies op maat te ontvangen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Plan mijn droomreis

Milorho Travel stelt safari- en rondreizen op maat samen. Met onze persoonlijke ervaring en op basis van uw wensen creëren wij uw droomreis.

Een selectie van onze reizen naar Cultuur