Beleef de reis van uw dromen

Zuid-Afrika

Home » Bestemming » Zuid-Afrika » Familiereis Zuid-Afrika

Familiereis Zuid-Afrika

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandelen in de magische Drakensbergen
 • Krokodillen en nijlpaarden spotten op Lake St. Lucia
 • Kennis maken met de Zulu cultuur
 • Verken de prachtige Panoramaroute
 • Op zoek naar de big five in open safari auto
 • Per fiets op verkenning in Soweto
Nu vanaf  € 2055,- p.p.

Deze familiereis is de ideale rondreis voor gezinnen met kinderen. Verken tijdens deze 17 dagen durende rondreis de hoogtepunten van Zuid-Afrika. Zo maakt u een wandeling in de Drakensbergen en rijdt u langs de adembenemende Panoramaroute. Ook aan wild ontbreekt het niet gedurende uw vakantie, met enkele prachtige safari’s in onder andere het Kruger Park. Een kennismaking met de oude Zulu cultuur mag echter ook niet ontbreken aan uw bezoek aan Zuid-Afrika. Wanneer u in de Afrikaanse winter reist, onze zomer, zijn de temperaturen overdag ±25 graden, terwijl het ’s nachts afkoelt. Dit vormt een heerlijk klimaat om veel activiteiten te kunnen ondernemen met uw kinderen. Het tempo van de reis is zodanig dat er op elke locatie voldoende tijd is om een of meerdere excursies te maken. Naar wens kan de reis aan uw wensen aangepast worden, qua duur en keuze van accommodaties. Deze reis is uiteraard ook geschikt wanneer u zonder kinderen reist.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Johannesburg

   Na aankomst neemt u de shuttlebus naar uw hotel; een ritje van ongeveer 10 minuten. Naar wens kunnen wij een excursie voor u boeken, zoals een bezoek aan het Apartheid Museum en Constitution Hill, of een bezoek aan Soweto per fiets. Maar ook kunt de middag natuurlijk ook heerlijk doorbrengen aan het zwembad.

   Overnachting in Peermont D’oreale Grande Hotel (Ontbijt)
  • DAG 2

   Drakensbergen

   In de ochtend wordt de huurauto bij uw hotel afgeleverd. U beschikt de gehele reis over een auto uit de categorie van uw keuze.

   U rijdt naar uw sfeervolle lodge in de mooie Drakensbergen. Hier wachten u tal van sportieve activiteiten. Zo kunt u paardrijden, vliegvissen en abseilen, of maakt u een mooie wandeling of een tocht per mountainbike.

   Overnachting in Montusi Mountain Lodge (Halfpension)
  • DAG 3

   Drakensbergen

   U kunt voor vandaag een mooie wandeling plannen. Vanuit het hotel zijn zowel korte als lange wandelingen te maken, maar u kunt ook naar het Amphitheatre gebergte rijden om daar te wandelen. Ook kunt u kiezen om zelfstandig te lopen of onder leiding van een gids. Wanneer u zelfstandig op pad gaat, overleg dan altijd met de receptie van het hotel wat de weersverwachtingen voor die dag zijn en welke route te nemen. Indien u onder leiding van een gids wilt wandelen, dan is het raadzaam om dit door ons van te voren te laten bespreken.

   Overnachting in Montusi Mountain Lodge (Halfpension)
  • DAG 4

   St. Lucia

   U vervolgt de route naar het plaatsje St. Lucia, dat aan alle zijden wordt omgeven door een World Heritage Site. Wanneer u tijdig aankomt, heeft u nog de mogelijkheid om het plaatsje te verkennen.

   St. Lucia is een levendig stadje, met een fantastische ligging tussen de kilometerslange, ongerepte zandstranden en het St. Lucia Wetlands Park. In het plaatsje treft men een keur aan lunchrooms en restaurants. Het is de moeite waard om de Zulu fruit markt te bezoeken op de hoofdstraat, waar tevens Afrikaans handwerk wordt verkocht, zoals gevlochten manden en sieraden of voorwerpen van kralen. Ook een bezoek aan Siyabonga Arts & Crafts Market en The Crocodile & Interpretation Centre zijn een bezoekje waard.

   Overnachting in Lidiko Lodge (Ontbijt)
  • DAG 5 & 6

   St. Lucia

   U verblijft nog twee dagen in St. Lucia. Er is voldoende tijd om de omgeving te verkennen, maar ook om eens lekker niks te doen of een heerlijke strandwandeling te maken.

   U kunt een boottocht op Lake St. Lucia maken en maak kennis met haar bewoners, zoals nijlpaarden, krokodillen, pelikanen, flamingo’s en honderden vogelsoorten.

   Ook kunt u een bezoek brengen aan het Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve. Hier kunt u een game drive maken in uw eigen auto of boek een game drive in een open safari auto met gids en tracker.

   Overnachting in Lidiko Lodge (Ontbijt)
  • DAG 7 T/M 9

   Mkuze

   U reist verder naar het sfeervolle Ghost Mountain Inn, van waaruit u de komende twee dagen diverse interessante excursies kunt maken.

   Gedurende deze dagen zijn er diverse interessante excursiemogelijkheden, zoals een wandeling met gids naar top van Ghost Mountain. Ook kunt u een bezoek brengen aan een lokaal schooltje, een culturele excursie maken of het Mkuze Game Reserve verkennen met een game drive. Wij informeren u graag over de vele mogelijkheden.

   Overnachting in Ghost Mountain Inn (Ontbijt)
  • DAG 10

   Swaziland

   Vandaag wordt vertrokken naar het lieflijke Swaziland. Wanneer u tijdig aankomt bij het hotel, is er tijd om een leuke excursie te maken.

   In de omgeving vindt u een grote variatie aan activiteiten, waaronder mountain biken, wandelen, picknick bij een waterval, paardrijden, canopy tree top tour, quad biken of bezoek een Swazi markt. Heel bijzonder is een bezoek aan een Sangoma.

   Overnachting in Foresters Arms Hotel (Halfpension)
  • DAG 11 & 12

   Hazyview

   U rijdt vandaag Zuid-Afrika weer binnen en reist verder naar het plaatsje Hazyview, dat een gunstige ligging heeft voor diverse uitstappen in de omgeving.

   Tijdens uw rit van Swaziland naar Hazyview kunt u in de buurt van het plaatsje Nelspruit een bezoek brengen aan het Chimpansee Eden project van Jane Goodall.

   U kunt met uw eigen auto de Panorama Route rijden. Deze route voert je langs een aantal spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen.

   Andere activiteiten die u hier kunt ondernemen zijn onder andere quadbiken, een Tree Tops Challenge en het maken van een safari door het Kruger Park.

   Overnachting in Chestnut Country Lodge (Ontbijt)
  • DAG 13 t/m 15

   Manyeleti Game Reserve

   Een niet al te lange rit brengt u deze ochtend naar Manyeleti Private Game Reserve. Na aankomst gebruikt u de lunch, waarna u in de namiddag start met uw eerste safari activiteit. Ook de volgende twee dagen neemt u dagelijks deel aan twee safari activiteiten.

   Overnachting in Honeyguide Tented Camps (Volpension)
  • DAG 16

   Johannesburg

   Vandaag rijdt u terug naar Johannesburg, waar u de auto inlevert op de luchthaven. Vervolgens brengt de shuttlebus u naar het hotel.

   Overnachting in Peermont D’oreale Grande Hotel (Ontbijt)
  • DAG 17

   Johannesburg

   Vandaag gaat u onder leiding van een gids en per mountain bike een interessante tocht maken door Soweto. U wordt op gehaald in uw hotel en naar Soweto gebracht. Deze halve dag tour per fiets wordt geleid door een lokale, ervaren gids en duurt ongeveer vier uur. Hij laat u kennis maken met het dagelijkse leven in de Township en leidt u langs de meest bekende plekken zoals Nelson Mandela’s huis. De tocht geeft u een goede indruk van de geschiedenis en het dagelijkse leven van de zwarte mensen in Zuid Afrika middels verhalen over de strijd die deze mensen hebben moeten leveren tegen Apartheid. Tevens heeft uw gids altijd wel een verrassing tijdens de route. Het mooie van een tour per fiets is dat u meer in contact komt met de lokale bevolking. U kunt gemakkelijk stoppen en een praatje maken of een foto nemen. Een beleving om nooit te vergeten!

   Na terugkomst in het hotel is er nog voldoende tijd om te lunchen en u klaar te maken voor de terugreis. U kunt beschikken over uw kamer tot 18:00 uur.

   In de avond neemt u de shuttlebus terug naar de luchthaven, waar u incheckt voor uw terugvlucht.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Peermont D’oreale Grande Hotel

Peermont D'oreale Grande Hotel Aanzicht

Montusi Mountain Lodge

Montusi Mountain Lodge Kamer

Lidiko Lodge

Lidiko Lodge Interieur Kamer

Ghost Mountain Inn

Ghost Mountain Inn Garden Room

Foresters Arms Hotel

Foresters Arms Hotel Entree

Chestnut Country Lodge

Chestnut Country Lodge Interieur Kamer

Honeyguide Tented Camps

Honeyguide Tented Camps Tent

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Drakensbergen

Drakensbergen Zuid-Afrika

St. Lucia Wetland Park

St. Lucia Wetland Park

Hluhluwe Umfolozi Game Reserve

Hluhluwe Umfolozi Game Reserve Giraffes

Mkuze Game Reserve

Mkuze Game Reserve Zebra's

Kruger National Park

Kruger National Park Luipaard