Beleef de reis van uw dromen

Oeganda

Home » Bestemming » Oeganda » Gorilla & Chimp Safari Oeganda

Gorilla & Chimp Safari Oeganda

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de oorsprong van de Nijl
 • Chimp trekking in Kibale Forest
 • Ontdek de Semliki heetwater bronnen
 • Bezoek de Batwa stam
 • Ontmoeting met de berggorilla's
 • Diverse safari's per auto en boot
Nu vanaf  € 4285,- p.p.

Deze zeer complete rondreis door Oeganda leidt u langs de mooiste plekjes die het land kent. Zo reist u van Murchisson Falls naar de regenwouden met gorilla’s en chimpansees, de savannen van Queen Elizabeth National Park tot aan het rustige Lake Bunyoni. Tijdens deze goed uitgebalanceerde reis wordt een rustig tempo aangehouden en logeert u in de betere lodges en tentenkampen.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Kampala

   Na aankomst wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw lodge gebracht. Indien u vroeg aankomt kunt u een bezoek brengen aan het Uganda Wildlife Education Centre and Botanical Gardens, met name een goede plek voor birdwatching. Daarna wordt u naar uw lodge gebracht, waar u zich kunt voorbereiden op de safari.

   Overnachting in Cassia Lodge (Ontbijt)
  • DAG 2

   Murchisson Falls National Park

   U verlaat Kampala en gebruikt de picknick lunch onderweg naar Murchison Falls National Park. U bezoekt vandaag de plek waar de Nijl door een smalle spleet van slechts zeven meter de diepte in wordt geperst, waar ze zich als diverse watervallen naar beneden stort. Vanaf diverse punten kunt u dit spektakel bekijken.

   Overnachting in Murchison River Lodge (Volpension)
  • DAG 3

   Murchisson Falls National Park

   Na een vroeg ontbijt gaat u onder leiding van een game ranger op de noordelijke oevers van de Nijl op zoek naar het vele wild dat hier leeft. Na de lunch vertrekt u voor een Nijl cruise, waarbij u het dierenleven vanaf het water kunt bewonderen. Dit gebied is een paradijs voor nijlpaarden en krokodillen.

   Overnachting in Murchison River Lodge (Volpension)
  • DAG 4

   Kibale Forest Natinal Park

   Het ontbijt wordt weer vroeg gebruikt, vanwege de grote afstand die vandaag gereden moet worden. U reist eerst naar Budongo forest, voor een primatenwandeling. In dit bos leven de zwarte en witte colobusaapjes, de roodstaartaapjes, bavianen. Na de lunch in Masindi, wordt de reis vervolgd naar Kibale.

   Overnachting in Primate Lodge Kibale (Volpension)
  • DAG 5

   Kibale Forest Natinal Park

   In de ochtend bezoekt u Kibale Forest National Park onder leiding van een ervaren gids om op zoek te gaan naar de chimpansees.

   ’s Middags, na de lunch, maakt u een wandeling door Bigodi Wetlands Sanctuary, om de vele vogels en vlinders te bewonderen in dit gebied.

   Overnachting in Primate Lodge Kibale (Volpension)
  • DAG 6

   Semliki

   Gepakt met een picknick lunch voor onderweg, zet u koers richting Semliki National Park. U brengt een bezoek aan de hete bronnen, waar de eieren voor de lunch gekookt kunnen worden. Ook heeft u de kans om de Batwa stam te ontmoeten. Dit Pygmeeënvolk lijdt een nomadisch bestaan en slaat zijn schamele hutten daar op waar volop voedsel te vinden is. Ze jagen met zelfgemaakte pijlen op vogels en klein wild en eten vruchten die de natuur hun brengt.

   Overnachting in Semliki Safari Lodge (Volpension)
  • DAG 7

   Queen Elizabeth National Park

   De route gaat verder naar het vermaarde Queen Elizabeth National Park, met een lunch voor onderweg ingepakt.

   Overnachting in Queen Elizabeth Bush Lodge (Volpension)
  • DAG 8

   Queen Elizabeth National Park

   In de ochtend maakt u een gamedrive onder andere naar de “Uganda kob mating ground”, een afgebakend gebied waar honderden Uganda kobs zich begeven om te verleiden, te vechten en te paren. Zoveel antilopen vormen een gemakkelijke prooi voor de leeuwen. Hierna rijdt u terug voor de lunch.

   In de namiddag maakt u een bootcruise op het Kazinga Kanaal, de verbinding tussen Lake Edward en Lake George. U ziet hier de nijlpaarden, buffels en vele vogelsoorten in grote getale.

   Overnachting in Queen Elizabeth Bush Lodge (Volpension)
  • DAG 9

   Bwindi Inpenetrable Forest National Park

   Op de route naar Bwindi doet u Ishasha aan, een deel van Queen Elizabeth National Park. Hier gaat u op zoek naar de zeldzame boomklimmende leeuwen die hier leven. U rijdt verder naar Bwindi.

   Overnachting in Engagi Lodge (Volpension)
  • DAG 10

   Bwindi Inpenetrable Forest National Park

   Na een vroeg ontbijt wordt u verwacht voor de briefing om 08.00 uur, alvorens u begint met de gorilla trekking. De trekking kan 4-8 uur duren, afhankelijk van waar de gorilla groep zich ophoudt. Houdt er rekening mee dat de tocht lang en zwaar kan zijn. Om zo weinig mogelijk inbreuk te maken op het natuurlijke gedrag van de gorilla’s, is het bezoek aan de dieren beperkt tot 1 uur. Tijdens de briefing zal u verteld worden hoe u zich dient te gedragen in het bijzijn van de gorilla’s. Let op: als u ziek bent, of ernstig verkouden is het ten strengste verboden om de gorilla’s te bezoeken. U neemt een dagrugzak mee, met lunch, drinken, camera, etc. De rugzak kan gedragen worden door een drager (niet inclusief). Afhankelijk van de te lopen afstand, arriveert u in de middag terug in uw accommodatie.

   Overnachting in Engagi Lodge (Volpension)
  • DAG 11

   Lake Bunyoni

   U reist verder naar Lake Bunyoni, een prachtig meer in een schitterende omgeving. Hier kunt u even op adem komen na de inspanningen in Bwindi. Het meer biedt mogelijkheden om te zwemmen en te kanoën. De weg naar het meer biedt prachtige vergezichten en dit gebied met zijn heuvelachtige landschap wordt dan ook “Klein Zwitserland” genoemd. De lunch wordt onderweg genuttigd.

   Overnachting in Birdnest at Bunyonyi Resort (Volpension)
  • DAG 12

   Lake Bunyoni

   Na in alle rust te hebben ontbeten, maakt u een kanotocht over het meer. Deze tocht geeft u een goede blik op de prachtige omgeving, de vele watervogels en de eilandjes in het meer. Na de lunch bent u vrij. U kunt de middag invullen met een village tour, zwemmen of een bird walk, dit in overleg met uw gids.

   Overnachting in Birdnest at Bunyonyi Resort (Volpension)
  • DAG 13

   Lake Mburo National Park

   Na het ontbijt vertrekt u naar Lake Mburo National Park, een tocht van ongeveer 4 uur. De lunch gebruikt u onderweg. Bij aankomst in het park maakt u een eerste game drive met de mogelijkheid om zebra’s, topi’s, olifanten, elanden, impala’s, buffels etc. te zien. In de namiddag maakt u een boottocht over het meer. U ziet veel watervogels en andere dieren verkoeling zoeken bij het meer.

   Overnachting in Lake Mburo Camp (Volpension)
  • DAG 14

   Entebbe

   Na een vroeg ontbijt wordt de terugreis naar Entebbe ingezet, met een stop bij de Equator en op enkele andere plaatsen, zoals in een dorpje dat bekendheid geniet omdat men hier gespecialiseerd is in het maken van drums. De lunch gebruikt u onderweg en aankomst in Entebbe is in de late middag.

   Overnachting in The Boma Hotel (Volpension)
  • DAG 15

   Entebbe

   U beschikt de gehele dag over uw kamer tot aan uw vertrek. Naar wens kunt u de botanische tuinen van Entebbe bezoeken. In de avond wordt u naar de luchthaven gebracht.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Cassia Lodge

Cassia Lodge Kamer

Murchison River Lodge

Murchison River Lodge Lounge

Primate Lodge Kibale

Primate Lodge Kibale Diner

Semliki Safari Lodge

Queen Elizabeth Bush Lodge

Engagi Lodge

Engagi Lodge Tent

Birdnest at Bunyonyi Resort

Lake Mburo Camp

The Boma Hotel

The Boma Hotel Sfeer

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Murchison Falls National Park

Kibale Forest National Park

Semliki National Park

Queen Elizabeth National Park

Bwindi Impenetrable National Park

Lake Bunyonyi

Lake Mburo National Park