Namibië Woestijn Safari

Beleef de reis van uw dromen

Namibië

Home » Bestemming » Namibië » Namibië, Chobe Rivier en Victoriawatervallen per huurauto

Namibië, Chobe Rivier en Victoriawatervallen per huurauto

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek aan de rode duinen van Sossusvlei
 • Damaraland met rotsschilderingen en woestijnolifanten
 • Wild spotten in Etosha National Park
 • Bezoek aan de Caprivi Strip met safarimogelijkheden
 • Luxe bootcruise op de Chobe Rivier
 • Bezoek aan de Victoria Watervallen
Nu vanaf  € 4290,- p.p.

Deze zeer complete en afwisselende rondreis per huurauto leidt u langs de hoogtepunten van Namibië, de Chobe Rivier in Botswana en de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Zo bezoekt u de rode duinen van Sossusvlei en kunt u op zoek gaan naar de woestijnolifant in Damaraland. Ook een bezoek aan het beroemde Etosha National Park staat op het programma. De reis gaat verder naar de groene Caprivi Strip. U reist verder naar Botswana, waar u een tweedaagse luxe cruise op de Chobe Rivier maakt. De reis wordt afgesloten met een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen. Met uw huurauto geniet u een grote vrijheid en kunt u uw eigen tempo bepalen. U verblijft in uitstekende accommodaties, allen met hun eigen charme.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Windhoek

   Na aankomst op de luchthaven van Windhoek wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging, waarna u naar het kantoor rijdt. Hier worden de reisdocumenten en de huurauto aan u overhandigd en kunt u uw laatste vragen stellen. U rijdt vervolgens naar uw guesthouse even buiten Windhoek. Hier heeft u de rest van de dag om lekker tot rust te komen, alvorens de rondreis morgen van start gaat.

   Overnachting in Olive Grove Guesthouse (Ontbijt)
  • DAG 2

   Sossusvlei

   Vandaag rijdt u via Rehoboth naar de omgeving van de prachtige Sossusvlei.

   Na aankomst in de lodge kunt u optioneel deelnemen aan een van de activiteiten, zoals een sundowner drive. Deze tour vertrekt in de namiddag na de thee. U maakt een rit door het 22.000 hectare grote Kulala Wilderness Reserve, waarbij u op een goede uitzichtlocatie stopt om uw sundowner te gebruiken, vergezeld van heerlijke snacks. Na ruim twee uur keert u weer terug naar de lodge waar u het diner gebruikt. De tocht wordt gemaakt per airconditioned 4 x 4 WD auto.

   Overnachting in Desert Homestead Lodge (Halfpension)
  • DAG 3

   Sossusvlei

   Voor deze dag kunnen wij u een bezoek aan Sossusvlei en de Sesriem Canyon van harte aanbevelen. Wij raden u aan deze tour van te voren te boeken. Het bezoek aan Sossusvlei vindt plaats in de ochtend of middag. Voor goede fotoshots is de ochtend te prefereren en dient reeds voor zonsopgang te worden vertrokken. U wordt vergezeld door een gids met een diepe kennis van het gebied. De tocht wordt gemaakt per airconditioned 4 x 4 WD auto. U kunt ook per eigen auto Sossusvlei bezoeken. In dat geval dient u uw auto op een centrale parking achter te laten, om met 4WD vervoer de laatste kilometers te maken.
   Het is tevens mogelijk om een panoramavlucht boven Sossusvlei te boeken.

   Overnachting in Desert Homestead Lodge (Halfpension)
  • DAG 4

   Swakopmund

   Een rit over een uitstekende weg brengt u in het kustplaatsje Swakopmund. Het is een prettig, klein stadje, wat prima te voet verkend kan worden. Er liggen diverse leuke winkels en galeries. Ook is er een ruim aanbod aan restaurantjes, waarbij meteen opvalt dat de invloed uit het Duitse koloniale tijdperk nog altijd merkbaar zijn.

   In de middag kunt u het plaatsje verkennen en apfelstudel eten in een van de cafetaria’s of u start meteen met een spannende activiteit in de duinen, die direct naast het plaatsje liggen. U kunt hier o.a. kameel- en paardrijdtochten maken, skydiven, panoramavluchten maken of per quad door de duinen trekken. U hoeft zich absoluut niet te vervelen!

   Overnachting in The Stiltz (Ontbijt)
  • DAG 5

   Swakopmund

   Voor deze ochtend adviseren wij om een boottocht te maken vanuit Walvis Bay. In de ochtend rijdt u op eigen gelegenheid naar Walvis Bay, waar u om 08.45 uur vertrekt op een bootcruise. U vaart met motorboten in de lagune, waar u de zeehonden, dolfijnen een veel vogels ziet, terwijl u geniet van oesters en bubbels; een geweldige ervaring! Houdt er rekening mee dat u wel eens gezelschap op de boot kunt krijgen van een zeehond en zorg voor een waterbestendig jack. De rest van de dag heeft u vrij te besteden.

   Een andere schitterende ervaring, evt. voor de middag, is om met een gids en per quad de duinen in te gaan voor een spectaculaire rit door het mulle zand.

   Overnachting in The Stiltz (Ontbijt)
  • DAG 6

   Damaraland

   U vervolgt de reis via de Skeleton Coast, waarna u landinwaarts rijdt naar Damaraland.

   U heeft de middag vrij om de omgeving te gaan verkennen, zoals de natuurverschijnselen Organ Pipes, Burnt Mountain, Doros Crater en Petrified Forest.

   Overnachting in Camp Kipwe (Halfpension)
  • DAG 7

   Damaraland

   De lodge biedt diverse boeiende excursies aan. Zo kunt u een game drive maken, op zoek naar de woestijn olifant. U rijdt in een safari auto met gids van de lodge naar de droge rivierbedding van de Huab Rivier. Hier maakt u grote kans om kuddes olifanten te vinden die zich aangepast hebben aan dit zeer droge klimaat. Het is een prachtig gezicht om een kudde, vaak met enkele jongen gade te slaan.
   Ook een tocht per mountain bike of een natuurwandeling is zeer de moeite waard en geeft u de kans om de natuur op een andere manier te bekijken dan vanuit een auto. Per dag is één activiteit inbegrepen.

   Overnachting in Camp Kipwe (Halfpension)
  • DAG 8

   Etosha National Park

   Via Khorixas en Outjo rijdt u naar Etosha National Park.

   In de namiddag kunt u een game drive maken met een van de open auto’s van de lodge. Het is een genot om onder leiding van een ervaren gids op zoek te gaan naar het wild. De ogen van de gids zijn bijzonder geoefend en hij ziet het wild al lang voordat wij het kunnen ontwaren. Een belevenis die u niet mag missen!

   U kunt in dit park ook zelfstandig game drives maken met uw huurauto. Houdt de regels van het park in acht en zorg ervoor dat u altijd vóór het vallen van de avond weer terug bent in uw lodge. U maakt zelfstandig een game drive in de namiddag.

   Overnachting in Okaukuejo Rest Camp (Ontbijt)
  • DAG 9 & 10

   Etosha National Park

   Vandaag doorkruist u met uw huurauto het park naar de oostelijke parkgrens. Onderweg heeft u voldoende gelegenheid om naar wild te zoeken. Voor zonsondergang dient u het park te verlaten aan de oostzijde, waar u de volgende twee nachten doorbrengt.

   Tijdens uw verblijf zijn twee game drives inbegrepen.

   Overnachting in Mushara Bush Camp (Halfpension)
  • DAG 11

   Rundu

   U reist verder naar uw lodge in de omgeving van Rundu, waar u vanaf uw privé veranda van het uitzicht op de rivier kunt genieten. Optioneel kunt u een bootsafari maken.

   Overnachting in Taranga Safari Lodge (Halfpension)
  • DAG 12 & 13

   Caprivi Strip

   U reist verder het Caprivi gebied in naar Nkasa Lupala Tented Lodge. De lodge biedt diverse activiteiten aan, zoals een vogel- en natuurwandeling onder leiding van een ervaren gids of een tocht per traditionele Mokoro.

   Overnachting in Nkasa Lupala Tented Lodge
  • DAG 14 & 15

   Chobe Princess

   U passeert de grens bij Katima Mulilo en rijdt verder naar Kasane, waar u de huurauto inlevert. Hier wordt u tevens opgewacht en naar Immigrations gebracht voor de benodigde grensformaliteiten. Daar ontmoet u een vertegenwoordiger van Chobe Princess, de houseboat, waarop u de komende twee dagen gaat varen. Met een tender vaart u via Impalila Island, om weer in Namibië in te klaren, verder naar de Chobe Princess.
   De boot vaart over de Chobe Rivier, welke de grens vormt tussen Botswana en Namibië. Aangezien de Chobe Princess Namibisch eigendom is, verblijft u zodoende op Namibische grond en dienen deze grensformaliteiten plaats te vinden, wat allemaal snel verloopt.

   Op de boot kunt u gebruik maken van volpension inclusief frisdranken, lokaal bier en huiswijn. Ook is game viewing vanaf de boot en vissen en game viewing met kleine bootjes inbegrepen.

   Overnachting in Chobe Princess (Volpension)
  • DAG 16 & 17

   Victoria Falls

   U wordt vandaag opgehaald en middels een privé transfer naar uw lodge nabij de Victoria Watervallen gebracht. U kunt op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de Victoria Watervallen. Geniet van het geweldige uitzicht en luister naar “the smoke that thunders”. Ook zijn er nog diverse mooie excursies in de omgeving te boeken, zoals een kanotocht of een tocht op de rug van een olifant.

   Overnachting in Ilala Lodge (Ontbijt)
  • DAG 18

   Victoria Falls

   In de loop van de dag. wordt u bij uw lodge opgehaald en naar de luchthaven van Victoria Falls gereden. U vliegt, met een laatste blik op de watervallen, terug naar huis.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Olive Grove Guesthouse

Olive Grove Guesthouse Executive Suite

Desert Homestead Lodge

Desert Homestead Kamers

The Stiltz

The Stiltz Kamer

Camp Kipwe

Camp Kipwe Hoofdgebouw

Okaukuejo Rest Camp

Okaukuejo Rest Camp Kamer

Mushara Bush Camp

Mushara Bush Camp Restaurant

Taranga Safari Lodge

Taranga Safari Lodge Interieur Tent

Nkasa Lupala Tented Lodge

Nkasa Lupala Tented Lodge Lounge

Chobe Princess

Chobe Princess Aanzicht

Ilala Lodge

Ilala Lodge Aanzicht

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Sossusvlei

Swakopmund

Damaraland

Etosha National Park

Caprivi Strip