Beleef de reis van uw dromen

Oeganda

Home » Bestemming » Oeganda

Oeganda

Naar Afrikaanse normen is Oeganda een land van postzegelformaat, gelegen midden in het continent, tussen Kenia, Kongo, Soedan en Tanzania. Het land is ongeveer even groot als Groot-Brittanië.

Oeganda staat voornamelijk bekend om haar natuur; de prachtige wouden, meren en bergen. Het grootste gedeelte van het land ligt op 1.000 meter boven zeeniveau. Er zijn drie bergstreken, te weten: de Rwenzories, Mount Elgon en de Virunga’s.

Een bijzondere belevenis is het bezoeken van de chimpansees, alsook meer dan 1.000 vogelsoorten, maar natuurlijk vooral de indrukwekkende berggorilla’s. Zowel in Oeganda als Rwanda heeft u de unieke mogelijkheid om deze primaten in hun natuurlijke leefomgeving te bewonderen. In verband met de gelimiteerde permits voor deze gorilla trekkings raden wij u aan om uw reis zeer vroegtijdig te boeken; 6-12 maanden van tevoren.

Het grootste deel van Oeganda is goed bewaterd en vruchtbaar. Ondanks de ligging op de equator is de temperatuur gematigd door de hoogte. De Nijl begint zijn lange reis naar de Middellandse Zee vanaf Lake Victoria, het grootste meer in Afrika en doorkruist Murchison Falls National Park.

Bekijk hieronder een van onze voorbeeldreizen of vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan!

Plan mijn droomreis

Milorho Travel stelt safari- en rondreizen op maat samen. Met onze persoonlijke ervaring en op basis van uw wensen creëren wij uw droomreis.

Een selectie van onze reizen naar Oeganda