Beleef de reis van uw dromen

Oeganda

Home » Bestemming » Hoogtepunten van Oeganda

Hoogtepunten van Oeganda

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek de oorsprong van de Nijl
 • Chimp trekking in Kibale Forest
 • Kratermeren expiditie
 • Wandeling in de Rwenzori's
 • Bootsafari op Kazinga Kanaal
 • Ontmoeting met de berggorilla's
Nu vanaf  € 3245,- p.p.

Bezoek alle hoogtepunten van Oeganda in een kleine groep in internationaal gezelschap. In Murchisson Falls National Park gaat u per boot en per auto op verkenning. In Kibale Forest gaat u onder leiding van een ranger te voet u op zoek naar de wilde chimpansees, waarna u het imposante gebied van de Crater Lakes bezoekt. Wederom op zoek naar nog meer wild in Queen Elizabeth National Park, met als hoogtepunt hier de boottocht op het Kazinga Kanaal. Dan krijgt u de kans om oog in oog te komen staan met de berggorilla’s van Bwindi Impenetrable Forest, een unieke belevenis. U komt tot rust aan de oevers van het mooie Lake Bunyoni, waarna u zich onderdompelt in de cultuur van Nshenyi Village. Uw avontuur eindigt daar waar de Nijl begint, in Jinja.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Entebbe

   Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u hartelijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en aansluitend naar uw hotel in Entebbe gebracht.

   Overnachting in The Boma Hotel (Ontbijt)
  • DAG 2

   Murchison Falls National Park

   U verlaat Entebbe en gebruikt de picknick lunch onderweg naar Murchison Falls National Park. U bezoekt vandaag de plek waar de Nijl door een smalle spleet van slechts zeven meter de diepte in wordt geperst, waar ze zich als diverse watervallen naar beneden stort. Vanaf diverse punten kunt u dit spektakel bekijken.

   Overnachting in Fort Murchison (Volpension)
  • DAG 3

   Murchison Falls National Park

   Na een vroeg ontbijt maakt u een game drive op de noordelijke oevers van de Nijl op zoek naar het vele wild, zoals giraffen, olifanten, leeuwen, hartenbeesten en de vele vogelsoorten. Na de lunch vertrekt u voor een Nijl cruise, waarbij u het dierenleven vanaf het water kunt bewonderen. Dit gebied is een paradijs voor nijlpaarden en krokodillen.

   Overnachting in Fort Murchison (Volpension)
  • DAG 4

   Kibale Forest National Park

   U verlaat Murchisson Falls en rijdt naar Fort Portal. Tijdens deze lange rit wordt u beloond met veel mooie uitzichten onderweg. Ook maakt u kennis met het dagelijkse leven als u dorpjes en lokale markten passeert. Fort Portal ligt in de schaduw van de “Mountains of the Moon” en is bekend vanwege de vele theeplantages. U reist verder naar het dicht beboste Kibale National Park.

   Overnachting in Primate Lodge Kibale (Volpension)
  • DAG 5

   Kibale Forest National Park

   In de ochtend bezoekt u Kibale Forest National Park onder leiding van een ervaren gids om op zoek te gaan naar de chimpansees.
   ’s Middags, na de lunch, maakt u een wandeling door Bigodi Wetlands Sanctuary, om de vele vogels en vlinders te bewonderen in dit gebied.

   Overnachting in Primate Lodge Kibale (Volpension)
  • DAG 6

   Kratermeren

   Een volle dag om de natuurlijke schoonheid van de kratermeren regio te bewonderen. Ontdek de talloze heldere meren, omgeven door glooiende heuvels en wandel naar de “Top van de Wereld”. Geniet van het adembenemende uitzicht over de groene omgeving, de mysterieuze besneeuwde bergtoppen en misschien zelfs de weidse vlakte van Queen Elizabeth National Park. Neem de tijd om de inwoners te ontmoeten terwijl u hun kleine dopjes passeert op weg naar de verborgen Mahoma waterval.

   Overnachting in Primate Lodge Kibale (Volpension)
  • DAG 7

   Queen Elizabeth National Park

   In de ochtend maakt u onder begeleiding een wandeling over de voet van de Rwenzori Mountains. Laat u door uw gids informeren over deze prachtige bergketen en de mensen en hun cultuur. Na de wandeling rijdt u rustig verder naar Queen Elizabeth National Park.

   Overnachting in Queen Elizabeth Bush Lodge (Volpension)
  • DAG 8

   Queen Elizabeth National Park

   In de ochtend maakt u een gamedrive onder andere naar de “Uganda kob mating ground”, een afgebakend gebied waar honderden Uganda kobs zich begeven om te verleiden, te vechten en te paren. U vindt hier verder olifanten, buffels, leeuwen en divers ander wild. U rijdt terug voor de lunch.

   In de namiddag maakt u een bootcruise op het Kazinga Kanaal, de natuurlijke verbinding tussen Lake Edward en Lake George. Tijdens deze tocht ziet u buffels, olifanten en honderden nijlpaarden alsmede talloze vogelsoorten in grote getale.

   Overnachting in Queen Elizabeth Bush Lodge (Volpension)
  • DAG 9

   Bwindi Impenetrable National Park

   Na het ontbijt heeft u de gelegenheid om op zoek te gaan naar de chimpansees in Kyambura Wildlife Reserve, een prachtige kloof, volledig bedekt met tropisch regenwoud (niet inclusief). In de namiddag reist u verder naar Bwindi National Park.

   Overnachting in Engagi Lodge (Volpension)
  • DAG 10

   Bwindi Impenetrable National Park

   Vandaag maakt u kennis met de vriendelijke giganten van Bwindi.

   Na een vroeg ontbijt wordt u verwacht voor de briefing om 08.00 uur, alvorens u begint met de gorilla trekking. De trekking kan 4-8 uur duren, afhankelijk van waar de gorilla groep zich ophoudt. Houdt er rekening mee dat de tocht lang en zwaar kan zijn. Om zo weinig mogelijk inbreuk te maken op het natuurlijke gedrag van de gorilla’s, is het bezoek aan de dieren beperkt tot 1 uur. Tijdens dit bezoek wordt u in de gelegenheid gesteld om de gorilla’s van dichtbij te observeren, ze te zien eten, spelen en rusten. U neemt een dagrugzak mee, met lunch, drinken, camera, etc. De rugzak kan gedragen worden door een drager (niet inclusief). Afhankelijk van de te lopen afstand, arriveert u in de middag terug in uw accommodatie. U bent een onvergetelijke ervaring rijker!

   Overnachting in Engagi Lodge (Volpension)
  • DAG 11

   Lake Bunyonyi

   U reist verder naar Lake Bunyoni, een prachtig meer in een schitterende omgeving. Hier kunt u even op adem komen na de inspanningen in Bwindi. Het meer biedt mogelijkheden om te zwemmen en te kanoën. De weg naar het meer biedt prachtige vergezichten en dit gebied met zijn heuvelachtige landschap wordt dan ook “Klein Zwitserland” genoemd. De lunch wordt onderweg genuttigd.

   Overnachting in Birdnest at Bunyonyi Resort (Volpension)
  • DAG 12

   Kampala

   Terwijl u Lake Bunyonyi verlaat geniet u nogmaals van de mooie landschappen en wordt de terugreis naar Kampala aanvaard. Onderweg wordt de equator gepasseerd, met gelegenheid voor het maken van foto’s en het kopen van souvenirs.

   Overnachting in Cassia Lodge (Volpension)
  • DAG 13

   Jinja

   In de vroege ochtend verlaat u Kampala en rijdt in oostelijke richting naar Jinja. Jinja is gelegen aan Lake Victoria, de oorsprong van de Nijl. Optioneel kunt u vandaag een spectaculaire rafttocht op de Nijl maken. Alvorens u aan de spectaculaire rafttocht begint, ontvangt u uitgebreide instructies. Tijdens deze tocht maakt u diverse stroomversnellingen mee, variërend van categorie 2 tot 5. Tussen de versnellingen door geniet u volop van het mooie landschap en het rijke vogelleven. Er is geen ervaring nodig voor deze activiteit.

   Voor hen die niet willen raften is er een alternatief programma. U maakt een boottrip naar de oorsprong van de Nijl en kunt de rafters op afstand gadeslaan als ze de spectaculaire Bujagali watervallen afvaren.

   Overnachting in 2 Friends Guest House (Volpension)
  • DAG 14

   Jinja

   U kunt vandaag naar wens relaxen in het guesthouse en genieten van het heerlijke zwembad of wellicht kiest u voor een andere activiteit.

   Overnachting in 2 Friends Guest House (Volpension)
  • DAG 15

   Entebbe

   Helaas komt er dan toch een einde aan uw reis door de Parel van Afrika. U rijdt op tijd terug naar Entebbe Airport voor uw terugvlucht.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

The Boma Hotel

The Boma Hotel Sfeer

Fort Murchison

Primate Lodge Kibale

Primate Lodge Kibale Diner

Queen Elizabeth Bush Lodge

Engagi Lodge

Engagi Lodge Tent

Birdnest at Bunyonyi Resort

Cassia Lodge

Cassia Lodge Kamer

2 Friends Guest House

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Murchison Falls National Park

Kibale Forest National Park

Queen Elizabeth National Park

Bwindi Impenetrable National Park

Lake Bunyonyi