Beleef de reis van uw dromen

Oeganda

Home » Bestemming » Oeganda » Ecotoerisme in de Rwenzories

Ecotoerisme in de Rwenzories

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Bezoek botanische tuinen
 • Rondleiding door theeplantage en proeverij
 • Volledige dag kratermeren
 • Wandeling aan de voet Rwenzori gebergte
 • Traditionele lunch bij lokale bevolking
 • Chimpansee trekking
Nu vanaf  € 2015,- p.p.

Verlaat de platgetreden paden en ervaar het échte Afrika in de Rwenzories! Geniet van het groene, bergachtige landschap terwijl u kennis maakt met de fascinerende cultuur van de lokale bevolking. Hier vindt u alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Onderstaand programma kan naar eigen wens aangepast worden of in zijn geheel of gedeeltelijk in een andere tour geïntegreerd worden.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Kampala

   Na aankomst wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in Entebbe gebracht.

   Overnachting in The Boma Hotel (Ontbijt)
  • DAG 2

   Fort Portal

   Na het ontbijt verlaten we de drukke hoofdstad en rijdt u door een prachtig landschap naar Fort Portal (ca. 4 uur). Na aankomst in uw accommodatie gebruikt u de lunch. In de middag bezoekt u de Tooro Botanische tuinen, die op loopafstand van het guesthouse liggen. Tijdens een wandeling door de tuinen maakt u kennis met veel kleurige, tropische bloemen en medicinale planten en een rijk vogelleven. In de namiddag terugkeer naar uw guesthouse.

   Overnachting in Mountains of the Moon Hotel (Volpension)
  • DAG 3

   Kasunga theeplantage

   De regio van de Rwenzories staat bekend om de uitgestrekte theevelden en daarom is een bezoek aan een theeplantage een absolute must. Bezoek de theevelden en zie hoe de arbeiders de thee plukken. Vanzelfsprekend bent u vrij om te ontdekken dat dit werk nog niet zo gemakkelijk is als het lijkt. Geniet van een heerlijke lunch in de middag, waarna u een bezoek brengt aan de theefabriek. Hier kunt u het gehele proces van theeblaadje tot heerlijke thee volgen waarbij de gids u gedetailleerd informeert. En wat is een bezoek aan een theeplantage zonder het daadwerkelijk proeven van de thee?

   Overnachting in Mountains of the Moon Hotel (Volpension)
  • DAG 4

   Fort Portal

   Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan de Mugusu Markt, de grootste markt van de gehele Rwenzori regio, die op woensdag wordt gehouden. Op andere dagen wordt de drukke markt van Fort Portal wordt bezocht. Struin over de markt, bekijk de aangeboden koopwaar en leer de kunst van het afdingen. Vanaf de markt gaat u verder naar een bijencoöperatie. Hier kunt u zien hoe de honing verzamelt wordt en welke producten ervan gemaakt worden. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een mandenweverij. De vrouwen die hier werken laten u zien hoe de verschillende manden gemaakt worden, welke materialen gebruikt worden en hoe de natuurlijke kleuren in de manden verwerkt worden. U krijgt zelf de kans om het ook eens te proberen!

   Overnachting in Mountains of the Moon Hotel (Volpension)
  • DAG 5

   Kratermeren

   Een volle dag om de natuurlijke schoonheid van de kratermeren regio te bewonderen. Ontdek de talloze heldere meren, omgeven door glooiende heuvels en wandel naar de “Top van de Wereld”. Geniet van het adembenemende uitzicht over de groene omgeving, de mysterieuze besneeuwde bergtoppen en misschien zelfs de weidse vlakte van Queen Elizabeth National Park. Neem de tijd om de inwoners te ontmoeten terwijl u hun kleine dopjes passeert op weg naar de verborgen Mahoma waterval.

   Overnachting in Mountains of the Moon Hotel (Volpension)
  • DAG 6

   Rwenzories

   Vandaag kunt u volop genieten van het machtige Rwenzori gebergte. Een begeleide natuurwandeling aan de rand van het nationaal park biedt u prachtige vergezichten op glooiende heuvels, typisch Afrikaanse huisjes en schooltjes, uitgestrekte bananenplantages en zelfs een ontmoeting met een traditionele geneesman is inbegrepen. Na de lunch brengt u een bezoek aan de Amabere Caves. Bewonder een kleine waterval in de grot en de prachtige stalactieten en stalagmieten. De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen over het gebergte naar Bundibugyo te wandelen (goede conditie vereist).

   Mogelijk vandaag of een van de andere avonden staat u een culturele avond te wachten, waarbij traditionele dansen en zang van verschillend lokale stammen getoond worden.

   Overnachting in Mountains of the Moon Hotel (Volpension)
  • DAG 7

   Kibale Forest

   U verlaat Fort Portal en gaat op weg naar Kibale Forest. Een prachtige route leidt naar het lieflijke dorpje Bigodi voor een traditionele lunch bij één van de inwoners thuis. In de middag staat er de Bigodi Swamp Walk op het programma. Deze wandeling is opgezet door de lokale gemeenschap en de opbrengsten komen ten goede aan diverse projecten. Het gebied staat bekend om de rijkdom aan vogels en telt maar liefst acht verschillende apensoorten.

   Overnachting in Primate Lodge Kibale (Volpension)
  • DAG 8

   Kibale Forest

   In de ochtend bezoekt u Kibale Forest National Park onder leiding van een ervaren gids om op zoek te gaan naar de chimpansees.

   ’s Middags, na de lunch, maakt u een wandeling door Bigodi Wetlands Sanctuary, om de vele vogels en vlinders te bewonderen in dit gebied.

   Overnachting in Primate Lodge Kibale (Volpension)
  • DAG 9

   Kampala

   In de ochtend verlaten we één van de mooiste gebieden van Oeganda. Met een lunchstop onderweg rijden we terug naar Kampala. Uw terugvlucht vertrekt in de avond.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

The Boma Hotel

The Boma Hotel Sfeer

Mountains of the Moon Hotel

Primate Lodge Kibale

Primate Lodge Kibale Diner

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Rwenzori Mountains National Park

Kibale Forest National Park