Beleef de reis van uw dromen

Tanzania

Home » Bestemming » Tanzania

Tanzania

Tanzania is hét safari land bij uitstek en biedt talloze mogelijkheden voor een gevarieerde rondreis. Of u nu op zoek bent naar een avontuurlijke reis, een familie safari, een luxe fly-in safari of een romantische huwelijksreis; Tanzania biedt oneindig veel mogelijkheden.

Net ten zuiden van de equator gelegen ligt Tanzania, het grootste Oost-Afrikaanse land, dat vooral wordt begrensd door glinsterende meren en de Indische Oceaan, met parels zoals Pemba, Mafia en Zanzibar. Lake Tanganyika, Afrika’s langste en diepste zoutwatermeer, vormt de westelijke grens. In het noorden ligt Lake Victoria, de bron van de Nijl. Het land is bezaaid met nog veel meer meertjes en rivieren, zoals de Rufiji en de Great Ruaha, die Tanzania meer oppervlaktewater bieden dan welk ander Afrikaans land dan ook.

Tanzania bezit tevens enkele van de grootste en mooiste natuurgebieden ter wereld die in een safari niet mogen ontbreken, zoals het alom bekende Serengeti, de Ngorongoro krater en de hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro.

De Olduvaikloof, ook wel “wieg van de mensheid“ genoemd, laat zien dat dit gebied ooit door de eerste mens werd bewoond. Tanzania wordt nog altijd bevolkt door zo’n 126 verschillende stammen. Dit maakt Tanzania een erg bijzonder land als het aankomt op cultuur. Een bezoek aan een van de lokale stammen mag dan eigenlijk ook niet ontbreken in uw bezoek aan dit prachtige land.

Enorme gebieden worden echter niet bewoond, waardoor een kwart van ál het Afrikaanse wild(!) deze vlakten tot hun thuis mag rekenen. Zo vindt u hier naast de big five ook een hoop andere bijzondere diersoorten. Voor een adembenemende safari met een grote variëteit aan wild bent in aan Tanzania dus op de juiste plek.

Bekijk hieronder een van onze voorbeeldreizen of vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan!

Plan mijn droomreis

Milorho Travel stelt safari- en rondreizen op maat samen. Met onze persoonlijke ervaring en op basis van uw wensen creëren wij uw droomreis.

Een selectie van onze reizen naar Tanzania