Beleef de reis van uw dromen

Zuid-Afrika

Home » Bestemming » Zuid-Afrika » Luxe Autorondreis West- & Oost-Kaap

Luxe Autorondreis West- & Oost-Kaap

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in stijlvolle accommodaties
 • Drie volle dagen Kaapstad
 • Rustig reistempo
 • Luxe safari Oost-Kaap
 • Programma met veel vrijheid
 • Verblijf aan strand
Nu vanaf  € 2665,- p.p.

In deze luxe rondreis reist u in een rustig tempo per auto door het zuiden van Zuid-Afrika, langs alle hoogtepunten van de West- en Oost-Kaap. U start met een verblijf in Kaapstad, een van de hipste steden ter wereld. Bezoek de Tafelberg, Robben Island en het V&A Waterfront. Ga per fiets op verkenning in de wijnlanden en proef bijzondere wijnen in een van de wijnhuizen. Vervolgens volgt u de Garden Route via Swellendam naar Knysna, waar u uitkijkt over de prachtige lagune. In Plettenberg is er gelegenheid om te genieten van het strand, maar ook een wandeling in het Tsitsikamma Forest behoort tot de mogelijkheden. Uw reis eindigt met een mooie safari in de Oost-Kaap. Tijdens deze reis verblijft u in bijzondere en comfortabele accommodaties, welke uiteraard aan te passen zijn aan uw wensen en budget.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Kaapstad

   Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie in Kaapstad gereden.

   Kaapstad behoort tot een van de mooiste steden ter wereld. Overschaduwd door de Tafelberg, bezit deze stad een bijzondere kosmopolitische charme en biedt ze een historische en culturele rijkdom. Neem de kabelbaan of wandel naar de top van de Tafelberg, bezoek de kleurrijke Maleische wijk of slenter door de Kirstenbosch Botanische tuinen. Het levendige Greenmarket Square, Robben Island of het V&A Waterfront, zijn plekken die u niet over mag slaan tijdens een bezoek aan Kaapstad. Door de verschillende invloeden uit Afrika, Europa en Azië biedt Kaapstad een keur aan goede restaurants met zowel traditionele als moderne fusion keuken.

   Overnachting in Four Rosmead Guesthouse (Ontbijt)
  • DAG 2 T/M 4

   Kaapstad

   U heeft drie dagen om Kaapstad en het Kaapse schiereiland te ontdekken. Maak een rit per kabelbaan naar de top van de Tafelberg voor een adembenemend uitzicht. U kunt verder langs de Company Gardens naar de Maleisische wijk, een historisch gedeelte van de stad met originele Maleisische gebouwen en smalle straatjes. Ga heerlijk shoppen en lunchen in het V&A Waterfront.

   Tijdens een verblijf aan Kaapstad mag een bezoek aan Robben Island niet ontbreken. Robbeneiland is wereldwijd bekend geworden door de gevangenschap van Nelson Mandela en andere antiapartheidsstrijders op het eiland.

   Op dag 3 wordt de huurauto bij uw guesthouse afgeleverd. Op uw eigen tempo kunt u het Kaapse schiereiland verkennen, met bezoekjes aan Hout Bay en Cape Point.
   Terugrijdend langs de Indische Oceaan, brengt u een bezoek aan de Jackass Pinguins op Boulders Beach, die tegenwoordig beschermd worden door de National Parks Board of South Africa. Ook een bezoek aan de Kirstenbosch Botanical Gardens behoort tot de mogelijkheden.

   Overnachting in Four Rosmead Guesthouse (Ontbijt)
  • DAG 5

   Stellenbosch

   Een korte rit brengt u naar het hart van het wijngebied, waar u de komende drie nachten verblijft in Stellenbosch. Na aankomst in uw hotel kunt u op verkenning gaan in het plaatsje of de omgeving verkennen.

   De wijnlanden is een streek die gekenmerkt wordt door haar bijzondere schoonheid, met lieflijke wijngaarden, ruige bergketens, met eiken omzoomde oprijlanen die leiden naar Kaapse huizen en enkele van de charmantste dorpjes van Zuid-Afrika. Een verblijf in dit gebied wordt vooral gekenmerkt door het goede leven: genieten van de bijzondere architectuur, het proeven van uitmuntende wijnen, heerlijk lang tafelen in een van de vele goede restaurants, struinen langs de vele winkeltjes en galeries. De omgeving leent zich perfect voor panoramische ritten en heerlijke wandelingen of een ronde golf.

   Overnachting in Oude Werf Hotel (Ontbijt)
  • DAG 6 & 7

   Stellenbosch

   Bezoek Stellenbosch, een van de mooiste plaatsjes van Zuid-Afrika. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom Simon van der Stel besloot een dorpje op deze schitterende locatie te bouwen. De witte Kaapse huizen en de met eiken omzoomde straten en lanen tegen de achtergrond van de Hottentots Holland bergketen geven deze plaats zijn charme, die u niet snel zult vergeten
   Reis vervolgens verder via de Helshoogte Pass naar Fransschoek, waar u bijvoorbeeld de lunch gebruikt. Ook Boschendal en Paarl kunnen worden bezocht.

   U kunt een bezoek brengen aan een wijnhuis, waar het proces van het wijn maken aan u wordt getoond, waarna er gelegenheid is om diverse wijnen te proeven en te kopen. Tevens is het heerlijk om een middag te relaxen met uitzicht op de achterliggende bergen.

   Overnachting in Oude Werf Hotel (Ontbijt)
  • DAG 8 & 9

   Swellendam

   De route gaat vandaag naar Swellendam, gelegen in de Zuidkaap. U kunt uw verblijf invullen met een bezoek aan het Bontebok National Park of de plaatsjes Montagu en Robertson, gelegen op Route 62, een prachtige bergroute met adembenemende uitzichten. Tevens kunt u via het guesthouse een Township tour boeken.

   Overnachting in Schoone Oordt Country House (Ontbijt)
  • DAG 10

   Knysna

   Vandaag reist u verder naar de Garden Route voor uw verblijf in het plaatsje Knysna. Vanuit Knysna is er veel te ondernemen in de omgeving. Zo is een bezoek aan het Featherbed Nature Reserve een mooie excursie, waarbij u per boot, per tractor en te voet de route aflegt. Verder vindt u in de omgeving Monkeyland Primate Reserve en het Elephant Sanctuary en kunt u een
   tocht maken met de Outinique Tchoo Choe, een oude trein. Voor de sportievelingen zijn er wandelroutes en kano- en mountainbike tochten.

   Overnachting in Belvidere Manor (Ontbijt)
  • DAG 11

   Knysna

   Knysna is gelegen tussen de weelderige bossen en de lagune en heeft een gevarieerd aanbod aan activiteiten en attracties. De meest bekende attractie zijn wel “the Heads”, twee grote zandstenen rotsen, die de monding van de lagune naar de zee bewaken. Op de oostelijke kop is een uitkijkpunt, wat spectaculair uitzicht biedt over de lagune, Leisure Island en Knysna. De westelijke kop is een privé natuurreservaat, Featherbed Nature Reserve genaamd.

   Overnachting in Belvidere Manor (Ontbijt)
  • DAG 12 T/M 14

   Plettenberg

   Een korte rit brengt u naar Plettenberg, waar u de komende dagen kunt ontspannen of een van de leuke activiteiten in de omgeving kunt ondernemen. Een bezoek aan Robberg Nature Reserve met zijn vele kustroutes is een bezoek zeker waard, evenals een cruise op de Keurbooms Rivier. Het plaatsje Plettenberg kent veel goede en gezellige restaurants die veelal aan de oceaan liggen.

   Plettenberg is één van de mooiste en zeker de chicste badplaats langs de Garden Route. De plaats wordt omgeven door lange zandstranden en de Tsitsikamma Mountains. In de maanden juli tot november is het een goede plek om de Zuidkapers te observeren, evenals de dolfijnen. Dit kan het beste met een bootexcursie worden gedaan.

   De omgeving leent zich uitstekend voor diverse sportieve activiteiten, zoals surfen, zeilen, boottochten en wandelingen. De waaghalzen kunnen een bungeejump sprong wagen vanaf de Bloukransbrug, die met zijn 216 meter hoogte een van de hoogste bungeejump sprongen ter wereld is. Maar alleen kijken is ook al een ervaring!

   Overnachting in Robberg Beach Lodge (Ontbijt)
  • DAG 15 T/M 17

   Shamwari Game Reserve

   U rijdt via Port Elisabeth naar uw lodge in Shamwari Private Game Reserve.

   Een safari vormt in veel gevallen het hoogtepunt van een reis door Zuid-Afrika. Woorden schieten te kort om de sensatie te omschrijven die men ervaart bij het zien van een leeuwin met haar welpjes of een kudde olifanten die zich tegoed doet bij een waterpoel. Een verblijf in een privé game lodge is een intieme en informatieve ervaring. U geniet van game drives in open safari auto’s onder leiding van een ervaren ranger, die u veel kan vertellen over het wild en de natuur waarin het leeft. De ritten vinden plaats in de vroege ochtend en late middag, wanneer het wild het meest actief is. De namiddag game drive wordt onderbroken voor een sundowner. De game drive gaat hierna over in een night drive, waarbij u de kans krijgt om nachtelijke dieren te spotten. Na terugkomst maakt u zich klaar voor het diner, dat veelal in de boma, onder de sterrenhemel wordt gebruikt.

   Overnachting in Bayethe Tented Lodge (Volpension)
  • DAG 18

   Kaapstad

   U rijdt naar Port Elizabeth, waar u de huurauto aflevert op de luchthaven en vanwaar u terugvliegt naar Kaapstad. Van hieruit vliegt u terug naar huis.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Four Rosmead Guesthouse

Four Rosmead Guesthouse Tuin

Oude Werf Hotel

Schoone Oordt Country House

Belvidere Manor

Robberg Beach Lodge

The Robberg Beach Lodge Uitzicht Zee

Bayethe Tented Lodge

Bayethe Tented Lodge Aanzicht

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Zuid-Kaap

Garden Route

Featherbed Nature Reserve

Shamwari Game Reserve