Theeplantage Sri Lanka

Beleef de reis van uw dromen

Sri Lanka & Malediven

Home » Bestemming » Sri Lanka & Malediven

Sri Lanka & Malediven

Sri Lanka wordt ook wel de parel van de Indische Oceaan genoemd en dat is niet zonder reden. Het druppelvormige eiland wordt gekenmerkt door een weelderig landschap dat wordt omlijst door met palmen omzoomde stranden en een intens blauwe oceaan.

Omdat het eiland een bescheiden omvang heeft, is het erg geschikt voor een rondreis per auto met privé chauffeur. Welke route u ook kiest, u kunt ervan verzekerd zijn dat het een boeiende reis vol variatie zal worden. Ga op zoek naar luipaarden en lippenberen in een van de wildparken, maak een treinreis door de glooiende theeplantages of verken per tuk tuk het koloniale Galle, waar de invloeden van de VOC nog duidelijk zichtbaar zijn. De oude koningssteden Anuradhapura en Pollonaruwa lenen zich bij uitstek om ontdekt te worden per mountain bike. Voor wie een uitdaging zoekt, is de beklimming van de 180 meter hoge leeuwenrots van Sigiryia een geweldige ervaring. Het vraagt om enig uithoudingsvermogen, maar eenmaal boven wordt u beloond met een panoramisch uitzicht over de omgeving.

Ook biedt het land vele tempels, zoals de tempel van de tand in Kandy, waar u de dagelijkse ceremonie kunt meemaken. Proef en ruik de specifieke kruiden van dit eiland middels een bezoek aan een van de kruidentuinen en neem wat mee naar huis als souvenir. Een rondreis door Sri Lanka is zeker niet compleet zonder een verblijf aan een van de prachtige stranden aan de oost- of zuidkust.

Sri Lanka is tevens zeer geschikt voor een rondreis met kinderen. Afhankelijk van de leeftijd en interesses stellen wij een boeiend en afwisselend programma samen waar het hele gezin nog lang over napraat.

Wilt u uw vakantie relaxt afsluiten? Dan is een verblijf op Malediven een echte aanrader! Op de Malediven kunt u genieten van prachtig witte stranden en een helderblauwe zee. De 1.190 koraaleilanden zijn uitermate geschikt voor een indrukwekkende duiktocht. Met haar romantische karakter zijn De Malediven is tevens een fantastische locatie voor uw huwelijksreis.

Bekijk hieronder een van onze voorbeeldreizen of vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan!

Plan mijn droomreis

Milorho Travel stelt safari- en rondreizen op maat samen. Met onze persoonlijke ervaring en op basis van uw wensen creëren wij uw droomreis.

Een selectie van onze reizen naar Sri Lanka & Malediven