Theeplantage Sri Lanka

Beleef de reis van uw dromen

Sri Lanka & Malediven

Home » Bestemming » Sri Lanka & Malediven » Luxe Privé Rondreis Sri Lanka & Malediven

Luxe Privé Rondreis Sri Lanka & Malediven

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Verblijf in luxe accommodaties
 • Bezoek aan olifantenweeshuis
 • Op safari in Wilpattu National Park
 • Beklim de rots van Sigiryia
 • Kandy verkennen per oldtimer
 • Luxe afsluiting op de Malediven
Nu vanaf  € 4115,- p.p.

Laat u heerlijk in de watten leggen tijdens deze luxe privé rondreis door Sri Lanka en de Malediven. Onder leiding van uw privé chauffeur maakt u kennis met alle facetten van dit veelzijdige en altijd groene eiland. Breng een bezoek aan de olifantenweesjes in Pinnawela en ga op safari in de parken Wilpattu en Minneryia. De beklimming van de leeuwenrots van Sigiryia is een heuse uitdaging die echter beloond wordt met een indrukwekkend uitzicht. In Kandy wordt u met een oldtimer langs de mooiste plekjes gereden waarna u per trein door de glooiende theeplantages naar het lieflijke Ella reist. Laat u informeren over de productie van thee en maak kennis met het VOC verleden van de stad Galle. Waar kunt u uw reis beter afsluiten dan in een stijlvol resort op de Malediven, waar u nog enkele dagen kunt nagenieten met de voetjes in het witte zand?

Reisprogramma

  • DAG 1

   Colombo

   Na aankomst wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging, waarna u naar uw sfeervolle accommodatie wordt gereden. Optioneel en afhankelijk van uw aankomsttijd kan een tour door Negombo, met een bezoek aan de vismarkt, of een boottocht op de lagune gemaakt worden.

   Overnachting in The Wallawwa (Halfpension)
  • DAG 2

   Anuradhapura

   Na het uitgebreide ontbijt maakt u kennis met uw chauffeur die u tijdens de rondreis zal vergezellen. De rondreis vindt plaats in een privé auto met airconditioning. U zet koers naar het olifantenweeshuis van Pinnawela.

   Aansluitend rijdt u verder naar uw luxe resort in Anuradhapura, waar u nog even kunt ontspannen. Naar wens kunt een heerlijk ontspannende behandeling in de spa boeken.

   Overnachting in Ulagalla Resort (Halfpension)
  • DAG 3

   Wilpattu National Park

   Vanochtend rijdt u naar het mooie en nog rustige Wilpattu National Park voor een ochtend game drive.

   U vervolgt de reis naar het nabij gelegen Anuradhapura. Hier brengt u onder leiding van een gids en per fiets een bezoek aan de oude koningsstad.

   Overnachting in Ulagalla Resort (Halfpension)
  • DAG 4

   Sigiriya

   De reis wordt vandaag vervolgt richting Sigiriya. De eerste plek die u vandaag aandoet is Minneriya National Park, waar een game drive wordt gemaakt. Vervolgens rijdt u verder naar uw sfeervolle onderkomen.

   Overnachting in Jetwing Vil Uyana (Volpension)
  • DAG 5

   Sigiriya

   In de ochtend gaat u de rots van Sigiriya bedwingen, een pittige klim die beloond wordt met een prachtig uitzicht en indrukwekkende overblijfselen van dit koninklijke complex. Het is zeker interessant om het verhaal te horen dat bij deze rots hoort.

   De middag kunt u ontspannen doorbrengen in uw accommodatie.

   Overnachting in Jetwing Vil Uyana (Volpension)
  • DAG 6

   Polonnaruwa

   In de ochtend reist u naar het verderop gelegen Polonnaruwa. Hier gaat u per fiets en onder leiding van een gids een bezoek brengen aan deze oude koningsstad. De ruïnes geven een goed beeld van hoe het er destijds moet hebben uitgezien.

   Overnachting in Jetwing Vil Uyana (Volpension)
  • DAG 7

   Kandy

   Na het ontbijt verlaat u Sigiriya en brengt u eerst een bezoek aan de grottempel van Dambulla.

   Overnachting in Elephant Stables (Volpension)
  • DAG 8

   Kandy

   Vandaag wordt een rondrit door de stad gemaakt op een wel heel bijzondere manier, namelijk in een oldtimer! Op de meest markante plekken wordt gestopt. Kandy is echt een leuke stad om zelfstandig doorheen te lopen en in contact met de bevolking te komen. U kunt de middag naar wens zelfstandig in Kandy doorbrengen. Maak een wandeling langs het meer of neem een kijkje op de lokale markt, waar het een drukte van jewelste is.

   Overnachting in Elephant Stables
  • DAG 9

   Ella

   Vandaag gaat u aan boord van de trein die u van Kandy naar Ella brengt. De treinreis voert u langs de prachtige groene theeplantages en kleine dorpjes. Het is erg leuk om in het panoramavoertuig te zitten, waarvan de gehele achterzijde uit glas bestaat. U ziet de mensen op het spoor lopen zodra de trein is gepasseerd. Een bijzondere ervaring!

   Aangekomen in Ella, staat uw gids u weer op te wachten en brengt u naar uw sfeervolle lodge, waar u kunt genieten van het prachtige uitzicht.

   Overnachting in 98 Acres Resort (Volpension)
  • DAG 10

   Ella

   In de ochtend brengt u een bezoek aan een theeplantage en fabriek. Bezoek de intens groene theeplantages en laat je in de theefabriek het procedé van het thee maken uitleggen. Uiteraard kan de thee worden geproefd en gekocht voor thuis.

   De middag is vrij. Naar wens kunt u een wandeling naar Adam’s Peak maken of de Ravana Falls en de Demodara Nine Arch Bridge bezoeken. Maar een middagje luieren in uw lodge mag natuurlijk ook.

   Overnachting in 98 Acres Resort (Volpension)
  • DAG 11

   Galle

   Vandaag rijdt u naar de stad Galle waar u een rondrit per tuk tuk maakt. De laatste nacht van deze rondreis brengt u door in een sfeervol hotel even ten zuiden van Galle.

   Overnachting in Era Beach by Jetwing (Volpension)
  • DAG 12

   Malediven

   U rijdt naar de luchthaven van Colombo, vanwaar u per vliegtuig verder reist naar de Malediven. Hier aangekomen reist u verder per watervliegtuigje, waarna u het laatste stukje naar uw paradijs in een speedboot aflegt. Weinig plaatsen zijn nog zo onbedorven, onaangetast en zo exotisch. Weinig plaatsen geven je het gevoel ver weg te zijn, te onthaasten, te ontspannen en tot jezelf te komen.

   Overnachting in Maafushivaru (Volpension)
  • DAG 13

   Colombo

   Vandaag komt er dan helaas een einde aan deze prachtige reis. In de loop van de middag vliegt u naar Malé en verder naar Colombo, van waaruit u terug vliegt.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

The Wallawwa

The Wallawwa Kamer

Ulagalla Resort

Ulagalla Resort Lunch

Jetwing Vil Uyana

Jetwing Vil Uyana Omgeving

Elephant Stables

Elephant Stables Entree

98 Acres Resort

98 Acres Resort Aanzicht

Era Beach by Jetwing

Era Beach by Jetwing Zwembad

Maafushivaru

Maafushivaru Eilanden

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Anuradhapura

Olifanten weeshuis Pinnawela

Wilpattu National Park

Minneriya National Park

Rots van Sigiriya

Polonnaruwa

Grottempel van Dambulla

Kandy

Galle