Beleef de reis van uw dromen

Kenia

Home » Bestemming » Kenia

Kenia

Kenia is een magisch land; eigenlijk een legende. Er zijn maar weinig landen waar zo’n pure safarisfeer heerst als hier. Veel mooie boeken verhalen over Kenia en er zijn ontelbare films en documentaires gemaakt. De befaamde wildparken, de schitterende kust, de adembenemende landschappen, de fantastische en sfeervolle accommodaties en de levendige mix van culturen trekken menigeen naar Kenia; slechts weinigen zullen naar huis gaan zonder in de ban te zijn van dit prachtige land.

Boven alles is er natuurlijk het wild, dat in 37 nationale parken en reservaten wordt gehouden. De variatie in wild, vogels en landschappen is enorm. Van met sneeuw bedekte bergen, tot woestijnen en van droge savannen tot verkoelende meren en dicht woud. De Great Rift Valley, waarvan de bodem bedekt is met meren en uitgedoofde vulkanen, loopt door Kenia van noord naar zuid. Op de equator ligt Mount Kenya (5.199 mtr.), met zijn besneeuwde toppen en torent boven de eindeloze grasvlaktes uit. In het noorden ligt het verlaten Nothern Frontier District, met het Turkana meer, dat met zijn blauwgroene water in schril contrast staat tot zijn droge omgeving. Naar het westen ligt Lake Victoria, het grootste meer van Afrika en de bron van de Nijl.

Het fameuze Masai Mara Reservaat ligt in het zuidwesten en is een uitloper van het Serengeti en beroemd om de grote trek van de wilde dieren. Naar het zuiden ligt de Indische Oceaan met zijn mooie kust met witte stranden en turkooizen zee, beschermd door een fascinerend koraalrif. Ook de stad Mombasa met zijn fort en Lamu, waar de tijd heeft stilgestaan, vormen met dit alles de ingrediënten voor een van ‘s werelds mooiste vakantiebestemmingen.

Variatie in landschap en hoogte zorgen voor een contrast in klimaat; van de vochtige warmte aan de kust, de koele nachten in de hooglanden, tot de droge, brandende hitte van het noorden. Toch hebben de meeste streken een prettig klimaat, dat nog te warm, noch te koud is. In bijna geheel Kenia zijn goede hotels en lodges te vinden; velen van internationaal niveau, anderen zijn architectonische meesterwerken die volledig opgaan in hun omgeving. En dan zijn er nog de tented camps, die de verwende safariganger alle luxe in de bush bieden. Ze hebben één ding met elkaar gemeen: ze bieden de beste kwaliteit en service in de ware geest van een safari.

Bekijk hieronder een van onze voorbeeldreizen of vraag vrijblijvend een persoonlijke offerte aan!

Plan mijn droomreis

Milorho Travel stelt safari- en rondreizen op maat samen. Met onze persoonlijke ervaring en op basis van uw wensen creëren wij uw droomreis.

Een selectie van onze reizen naar Kenia