Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Lidiko Lodge

Lidiko Lodge

Lidiko Lodge is gelegen in het plaatsje St. Lucia en is omgeven door het Greater St. Lucia Wetlands Park, ook wel het iSimangaliso Wetland Park, een Unesco World Heritage Site. Het charmante, uit 1930 stammende hoofdgebouw biedt onderdak aan de receptie, de lounge en de kunstgalerie. De lodge is slechts 5 wandelminuten verwijderd van diverse restaurants, het meer, het bos en de Zulu markt.

Met haar ligging op een duin boven het St. Lucia meer en met uitzicht over het omliggende gebied, biedt deze prettige lodge haar gasten 15 mooi in Afro-koloniale stijl ingericht lodge kamers. Alle kamers kijken uit op de tropische vogelrijke tuin met zwembad en zijn uitgerust met tv, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Krakend beddengoed, rulle handdoeken en geurige toiletartikelen maken het luxe gevoel compleet.

De omgeving van St. Lucia heeft zoveel te bieden dat een verblijf van meerdere dagen op deze locatie op zijn plaats is. Aan de kust kan gewandeld, gezwommen en gesnorkeld worden. Tijdens een boottocht op de oceaan kunt u op zoek gaan naar dolfijnen en walvissen of u kunt gaan diepzeevissen. Ook op het meer kunnen cruises gemaakt worden, terwijl de sportievelingen een tocht per kano kunnen maken, op veilige afstand van nijlpaarden en krokodillen. In het bosgebied achter de duinen kunnen mooie wandelingen gemaakt worden, waarbij de red duiker, de bushbuck en de mongoose kunnen worden gespot. Game drives in

het Wetlands Park of in het nabijgelegen Hluhluwe-Umfolozi Park in eigen auto of in een open safari auto zijn zeker een aanrader. Maar ook een bezoek aan de locale Zulu markt of aan een Sangoma (traditionele genezer) zijn enkele van de mogelijkheden om uw verblijf hier tot een succes te maken.