Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Hluhluwe Umfolozi Game Reserve

Hluhluwe Umfolozi Game Reserve

Hluhluwe en Umfolozi behoren tot de oudste parken van Zuid-Afrika. Ze vormen een veilig leefgebied voor een van Afrika’s grootste populaties witte en zwarte neushoorns. Doortrokken met de geschiedenis van het Zuluvolk en rijk aan wild, belichaamt het de echte geest van Afrika.

De Umfolozi sectie van het park wordt gekenmerkt door vriendelijk golvende heuvels, onderbroken door wijde vlakten en ligt grotendeels tussen de Witte Zwarte Mfolozi-rivier. Naast de ontmoeting met wild ervaren de bezoekers van het gebied ook de geschiedenis en cultuur van de Zoeloes en de ecologie en archeologie van het gebied. Er valt minder regen dan in het Hluhluwe gedeelte, waardoor dit gedeelte van het park minder dicht begroeid is.

Het landschap van het Hluhluwe gedeelte van het park is spectaculair met diepe dalen, rivieren met palmbomen op de oevers en golvende heuvels. Het gebied is bekend om zijn kuddes met groot wild en afgezien van de big five, leven er nog zo’n 79 andere zoogdiersoorten. De ooit bedreigde witte neushoorn wordt hier veelvuldig gezien, maar de zwarte neushoorn laat zich minder gemakkelijk vinden, omdat hij bij voorkeur in het bos leeft. De volgende diersoorten zijn in beide delen van het park te vinden: impala, Nyala, koedoe, blauwe gnoe, zebra, wrattenzwijn, giraffe, gewone duiker en nog diverse andere kleine zoogdieren. In het Hluhluwe gedeelte zijn tevens de samango-aap en het nijlpaard te vinden.