Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Kruger National Park

Kruger National Park

Het wereldberoemde Kruger National Park Ligt in het noorden van Zuid-Afrika. In het Oosten grenst het park aan Mozambique, gescheiden door een kilometers lang hekwerk. Het gebied is uitgeroepen tot grensoverschrijdend natuurreservaat (Transfrontier Conservation Area). Het Kruger park is opgericht in het jaar 1926 door de Britten en vernoemd naar Paul Kruger, de voormalige president van Transvaal. Het park is ca. 352 km lang en gemiddeld 60 km breed en is met zijn oppervlakte van 20.000 km2 het grootste park van Zuid-Afrika. De meeste toeristen bezoeken het zuidelijke deel van het Kruger Park waar de meeste dieren leven.

Kruger National Park heeft een subtropisch klimaat: hele hete zomers met af en toe een tropische bui (oktober – maart) en warme droge winters. Het is het hele jaar te bezoeken al zijn de droge wintermaanden (april – september) de beste tijd om dieren te observeren. Het gras is dan laag en de bomen en struiken hebben geen bladeren. Omdat het in de winter bijna niet regent komen de dieren ’s morgens en in de namiddag naar de waterplaatsen om te drinken.

De noordelijke helft van het Kruger Park bestaat voornamelijk uit mopaneveld en het zuiden uit thornveld. Er zijn wel 336 boomsoorten. Kruger National Park is een “big five” park. Het heeft zelfs ca. 2.500 buffels, 12.000 olifanten, 1.500 leeuwen, 1.000 luipaarden en 5.000 zwarte en witte neushoorns. Daarnaast zijn er ongeveer 145 soorten dieren, teveel om allemaal op te noemen. Een paar zijn onder andere wilde hond, cheetah, spotted hyena, zebra, giraffe, wrattenzwijn, impala, kudu, waterbok, gnoe en verder nog heel veel antilope soorten. Er zijn meer dan 500 vogelsoorten waarvan er een paar alleen in het Kruger National Park voorkomen. Om wat soorten te noemen: Hornbill, Starlings, Vultures, Rollers, Bee-eaters en Shrikes. De Big 6 birds zijn de Saddle-billed Stork, Kori Bustard, Martial Eagle, Lappet-faced Vulture, Pel’s Fishing-Owl en de Ground Hornbill. Dit maakt het park ook erg geschikt voor vogelspotters. De Pafuri en Punda Maria regio, in het noorden van het park, zijn de beste plekken om vogels te spotten. Arenden worden ook heel veel gezien, zoals de Bateleur, Martial, Black-chested Snake, Brown Snake, African Hawk, African Fish en Tawny Eagle en zomers de Wahlberg’s, Steppe en Lesser Spotted Eagle.