Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » St. Lucia Wetland Park

St. Lucia Wetland Park

Een heel speciaal stukje Zuid-Afrika vormt het Greater St. Lucia Wetland Park, ook wel bekend als het iSimangaliso Wetland Park, dat zich uitstrekt langs de kust van Zululand van Mapelane tot Sotwana. Hier kan de eco-toerist zijn hart ophalen met een gevarieerd aanbod aan activiteiten in de natuur.

Naast het St. Lucia meer bestaat het park uit de meest uiteenlopende natuurgebieden, zoals de Ubombo Mountains, grasvlaktes, bossen, moerassen, mangroves en de begroeide duinen met de prachtige stranden en koraalriffen aan de kust. Deze natuurlijke diversiteit heeft ertoe geleid dat er in dit gebied een enorm scala aan dieren leeft. De Nijlkrokodil en de nijlpaard komen hier in grote getale voor, maar ook zwarte en witte neushoorn, olifant, buffel, giraffe, waterbok, kudu, impala en nog veel meer kleine zoogdieren. Door het waterrijke gebied zijn er wel meer dan 500 vogelsoorten, de belangrijkste zijn de duizenden rode en kleine flamingo’s, pelikanen, Afrikaanse lepelaar, Afrikaanse zeearenden, de reuzenstern en duizenden eenden. Tevens zijn de walvissen en de schildpadden een bijzondere attractie in de zomerperiode.

Er lopen 5 rivieren het St. Lucia meer in. Een smal kanaal, heel toepasselijk Narrows genaamd, verbindt het meer vervolgens met de Indische Oceaan. De nijlpaarden zijn van groot belang voor het meer omdat zij door hun uitwerpselen het water voeden wat weer goed is voor de vissen. Lake St. Lucia is maar liefst ca. 85 km lang en 23 km breed met 800 nijlpaarden, 1.200 krokodillen, pelikanen, flamingo’s, eenden en veel andere watervogels.

Er is een keur aan activiteiten te ondernemen, zowel op het water alsook op het land. Prachtige wandeltochten door bossen, over grasvlaktes, of over de eindeloze stranden. Boottochten, kanotochten of duiken bij de koraalriffen.