Theeplantage Sri Lanka

Beleef de reis van uw dromen

Sri Lanka & Malediven

Home » Bestemming » Sri Lanka & Malediven » Privé Rondreis & Strand Sri Lanka

Privé Rondreis & Strand Sri Lanka

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Rondreis met privé chauffeur
 • Zoektocht naar lippenbeer en luipaard
 • Per fiets door oude koningssteden
 • Beklim de rots van Sigiryia
 • Kandy verkennen per tuk tuk
 • Per trein van Kandy naar Ella
Nu vanaf  € 2260,- p.p.

Sri Lanka is werkelijk een schitterend land dat zich uitstekend leent voor een gevarieerde rondreis. Natuur, cultuur en strand wisselen elkaar af tijdens deze uitgebreide reis, waarbij u comfortabel per auto met privé chauffeur het land doorkruist. Verken de wildparken Wilpattu en Yala, waar u op zoek gaat naar de luipaard, de lippenbeer en de olifant. Ga terug in de tijd wanneer u per fiets de oude Koningssteden als Anuradhapura en Pollonaruwa bezoekt en beklim de indrukwekkende Sigirya rots. In Kandy bezoekt u de Tempel van de Tand en kunt het leven van alledag beleven. De reis per trein naar het mooie Ella langs de groene theeplantages zult u niet snel vergeten. Uw reis wordt afgesloten met een heerlijk strandverblijf aan de Zuidkust. Mocht uw honger naar cultuur nog niet zijn gestild, dan kunt u vanuit uw hotel nog enkele excursies in de omgeving maken. U verblijft in uitstekende middenklasse accommodaties. Naar wens kan de reis aan uw wensen aangepast worden.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Negombo

   Na aankomst wordt u hartelijk ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. In de middag maakt u een boottocht op de lagune die wordt omringd door uitgestrekte mangrovebossen. Het is een ontspannen manier om de omgeving te leren kennen en te wennen aan het warme klimaat.

   Overnachting in Jetwing Sea (Ontbijt)
  • DAG 2

   Wilpattu National Park

   Na een fantastisch ontbijt rijdt u naar het Wilpattu National Park. Na de lunch maakt u een game drive in dit mooie en nog rustige park.

   Overnachting in Palm Garden Village (Halfpension)
  • DAG 3

   Anuradhapura

   U vervolgt de reis naar het nabij gelegen Anuradhapura, waar u in de middag per fiets en onder leiding van een gids, een bezoek brengt aan de oude koningsstad.

   Overnachting in Palm Garden Village (Halfpension)
  • DAG 4 & 5

   Trincomalee

   Na een heerlijk ontbijt brengt u een bezoek aan Mihintale, waarna u verder rijdt naar uw strandhotel nabij Trincomalee.

   Mihintale is een bedevaartsoord op 11 km verwijderd van Anuradhapura. Het is de geboorteplaats van het Boeddhisme in Sri Lanka en heeft zodoende een belangrijke religieuze betekenis. Er zijn een aantal religieuze monumenten en gebouwen, waaronder de grote Aradhana Gala rots en de Maha Saya stoepa. Vanaf de Aradhana Gala rots heb je een indrukwekkend uitzicht over de omgeving. Ieder jaar wordt er in juni het Poson Poya full moon festival gehouden waarbij duizenden boeddhisten de tempels weer tot leven brengen met kandelaars en vlaggen.

   Na aankomst in uw accommodatie heeft u de komende dagen tijd om te relaxen. Echter de auto met chauffeur staan tot uw beschikking, zodat u leuke uitstapjes in de omgeving kunt maken. De plaats Trincomalee en omgeving heeft voldoende te bieden voor een paar mooie uitstapjes.

   Overnachting in Amaranthé Bay (Halfpension)
  • DAG 6

   Sigiriya

   Na een paar heerlijke dagen gaat de rondreis verder. De eerste plek die u vandaag aandoet is Minneriya National Park, waar een game drive wordt gemaakt. Vervolgens rijdt u verder naar uw hotel met uitzicht op de Sigiriya rots.

   Overnachting in Aliya Resort & Spa (Halfpension)
  • DAG 7

   Sigiriya & Polonnaruwa

   In de ochtend gaat u de rots van Sigiriya beklimmen. Het is zeker interessant om het verhaal te horen dat bij deze rots hoort.

   In de middag reist u naar het verderop gelegen Polonnaruwa. Hier gaat u per fiets en onder leiding van een gids een bezoek brengen aan deze oude koningsstad. De ruïnes geven een goed beeld van hoe het er destijds moet hebben uitgezien.

   Overnachting in Aliya Resort & Spa (Halfpension)
  • DAG 8

   Kandy

   Na het ontbijt brengt u eerst een bezoek aan de grottempel van Dambulla.

   Aansluitend bezoekt u de Matale Spice Garden. In deze kruidentuin maakt u kennis met de kruiden waarvoor Sri Lanka zo beroemd is en tevens hoe deze gekweekt en verwerkt worden. Als afsluiting wordt het bezoek beëindigd met een kookdemonstratie met deze kruiden. Uiteraard kunt u uw favoriete kruiden of de producten die ervan gemaakt worden ter plekke kopen. U reist vervolgens verder naar de culturele stad Kandy.

   Overnachting in Theva Residency (Halfpension)
  • DAG 9

   Kandy

   Vandaag wordt een rondrit door de stad gemaakt per tuk tuk. Op de meest markante plekken wordt gestopt. Maak een wandeling langs het meer of neem een kijkje op de lokale markt, waar het een drukte van jewelste is. Kandy is echt een leuke stad om zelfstandig doorheen te lopen en in contact met de bevolking te komen.

   ’s Middags bezoekt u de Botanische tuinen van Peradeniya. De Koninklijke tuinen van Peradeniya liggen op 5 kilometer van Kandy verwijderd en werden in 1371 aangelegd door de toenmalige koning en na de val van de laatste koning van Kandy in 1815 hebben de Engelse overheersers er een botanische tuin van gemaakt. Hier kunt u meer dan 300 soorten orchideeën bewonderen in het orchideeënhuis, vindt u een specerijentuin, een cactushuis, een bloementuin en een bamboebos. Daarnaast zijn er talloze geneeskrachtige planten en zeldzame bomen.

   In de avond gaat u naar de Tempel van de Tand om de ceremonie mee te maken.

   Overnachting in Theva Residency (Halfpension)
  • DAG 10 & 11

   Ella

   Vandaag gaat u aan boord van de trein die u van Kandy naar Ella brengt. De treinreis voert u langs de prachtige groene theeplantages en kleine dorpjes. Het is erg leuk om in het panoramavoertuig te zitten, waarvan de gehele achterzijde uit glas bestaat. U ziet de mensen op het spoor lopen zodra de trein is gepasseerd. Een bijzondere ervaring!

   Aangekomen in Ella, staat uw gids u op te wachten en brengt u naar uw sfeervolle lodge. Op dag 11 brengt u een bezoek aan een theeplantage en kunt u zien hoe het theeproces verloopt. Naar wens kunt u een mooie wandeling in de omgeving maken, of kunt u genieten van het prachtige uitzicht vanuit uw lodge.

   Overnachting in 98 Acres Resort (Halfpension)
  • DAG 13 T/M 17

   Unawatuna

   In de vroege ochtend maakt u andermaal een game drive. Op dit moment van de dag heeft u grote kans om de luipaard te spotten. Na het ontbijt reist u verder naar uw strandverblijf in Unawatuna.

   Gedurende de komende dagen kunt u heerlijk relaxen in uw strandresort. Wij kozen voor het Calamander Beach Resort, vanwege haar gunstige ligging ten opzichte van het plaatsje Unawatuna. U kunt vanuit het hotel diverse excursies ondernemen, hetzij op eigen gelegenheid of u kunt ze boeken via de hotelbalie. Maak een fietstocht in de omgeving en leer zo de vriendelijke bevolking beter kennen.

   Overnachting in Calamander Beach Resort (Halfpension)
  • DAG 18

   Negombo

   Vandaag wordt u opgehaald door uw chauffeur en brengt u een bezoek aan de stad Galle en het Tsunami foto museum. Aansluitend wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht, van waaruit u naar huis vliegt.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Jetwing Sea

Jetwing Sea Zwembad

Big Game Safari Camp Wilpattu

Big Game Camps Tent

Palm Garden Village

Palm Garden Village Zwembad

Amaranthé Bay

Amaranthe Bay Zwembad

Aliya Resort & Spa

Aliya Resort & Spa Entree

Theva Residency

Theva Residency Kamer

98 Acres Resort

98 Acres Resort Aanzicht

Big Game Safari Camp Yala

Big Game Camps Tent

Calamander Beach Resort

Calamander Beach Resort Kamer

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Wilpattu National Park

Anuradhapura

Trincomalee

Minneriya National Park

Rots van Sigiriya

Polonnaruwa

Grottempel van Dambulla

Kandy

Yala National Park

Galle