Beleef de reis van uw dromen

Tanzania

Home » Bestemming » Tanzania » Avontuurlijke Rondreis Noord-Tanzania

Avontuurlijke Rondreis Noord-Tanzania

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Safari in Tarangire National Park
 • Bezoek aan de Hadzabe en Datoq stammen
 • Bezoek aan Olduvai Gorge
 • Safari Serengeti National Park
 • Verblijf aan Lake Victorio
 • Safari in Ngorongoro Krater
 • Natuurwandeling onder leiding van een gids
Nu vanaf  € 3765,- p.p.

Deze veelzijdige rondreis door Noord-Tanzania laat u niet alleen kennis maken met de beroemde wildparken, zoals de Ngorongoro Krater en de Serengeti, maar brengt u ook naar de authentieke bewoners. Zo gaat u naast enkele mooie safari game drives ook op jacht met de Hadzabe, de bosjesmannen die in het gebied rond Lake Eyasi leven. Ook kunt u rond Lake Victoria per boot of te voet de omgeving en haar bewoners leren kennen. Tijdens deze reis verblijft u in comfortabele accomodaties. Dit programma is tevens uitermate geschikt voor gezinnen met wat grotere kinderen. Het verblijf bij Lake Eyasi heeft een avontuurlijk karakter.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Arusha

   Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten en naar uw lodge, nabij de luchthaven gebracht. Vanuit de lodge heeft u een geweldig uitzicht op de Kilimanjaro.

   Overnachting in Kia Lodge (Ontbijt)
  • DAG 2

   Tarangire National Park

   Vandaag start het safari gedeelte van uw reis. Per 4 WD auto rijdt u via een uitstekende weg naar Tarangire National Park. Na de lunch maakt u een game drive door het park.

   Overnachting in Tarangire Safari Lodge (Volpension)
  • DAG 3

   Tarangire National Park

   U verblijft nog een volle dag in dit schitterende park en maakt in de ochtend en in de namiddag een game drive. De lunch gebruikt u in uw kamp.

   Overnachting in Tarangire Safari Lodge (Volpension)
  • DAG 4

   Lake Eyasi

   Vandaag gaat uw reis naar Lake Eyasi, vooral bekend vanwege de primitieve “bushmen”, die hier nog leven zoals ze eeuwen geleden al deden. De rit is behoorlijk vermoeiend over de stoffige wegen, maar eenmaal aangekomen kunt u heerlijk genieten van de ultieme rust in uw kamp. Naar wens kunt u een wandeling naar het meer maken, waar u met koele drankjes wordt opgewacht.

   Overnachting in Tindiga Tented Lodge (Volpension)
  • DAG 5

   Lake Eyasi

   Tijdens uw verblijf in Tindiga Tented Lodge brengt u een bezoek aan de Hadzabe, een van de laatste overgebleven bosjesmannen die in de buurt van het meer leven. Het zijn nomadische stammen, die afhankelijk van het te vinden voedsel, rondtrekken en op klein en groot wild jagen met giftige peilen. Ze zijn hier zeer bedreven in en als u geïnteresseerd bent kunt u mee op jacht. De stammen hebben een bepaald gebied rond het meer toegewezen gekregen, om hier te kunnen leven, zoals ze al eeuwen doen. De confrontatie met de zeer primitieve leefwijze van deze mensen is een unieke ervaring!

   Tevens brengt u onder leiding van een gids een bezoek aan de Datoq, een stam die veel gelijkenis toont met de Masai. Ze leven in hutten die ze maken van takken en modder en ze houden kuddes vee. De vrouwen dragen prachtige jurken, gemaakt van gelooide koeienhuiden versierd met kralen. Tijdens uw wandeling naar de stam zal de lokale bevolking u overal vrolijk begroeten. U passeert de akkers waar ze hun gewassen verbouwen en een dorpje waar de kinderen enthousiast achter u aan rennen.

   Overnachting in Tindiga Tented Lodge (Volpension)
  • DAG 6

   Serengeti National Park

   U vervolgt uw weg naar het beroemde Serengeti National Park. Onderweg bestaat de mogelijkheid om Olduvai Gorge te bezoeken, de vindplaats van de oudste mens ooit. De lodge waar u vannacht logeert, bevindt zich net vóór de parkgrens. In de late middag maakt u een game drive.

   Mbalageti Serengeti is gelegen op de Mwamveni Hill in het westelijke gedeelte van de Serengeti, met een adembenemend uitzicht op de gelijknamige rivier en de Serengeti vlakte.

   Overnachting in Mbalageti Serengeti Lodge (Volpension)
  • DAG 7 & 8

   Serengeti National Park

   U verblijft nog twee volle dagen in de Serengeti en krijgt volop de gelegenheid om op zoek te gaan naar het vele wild. Optioneel kunt u een ballonsafari maken.

   Overnachting in Mbalageti Serengeti Lodge (Volpension)
  • DAG 9

   Lake Victoria

   Uw reis wordt vervolgt naar Lake Victoria waar u enkele activiteiten kunt ondernemen, waaronder een bezoek aan een vissersdorp, of een mountainbike tocht.

   Overnachting in Speke Bay Lodge (Volpension)
  • DAG 10

   Lake Victoria

   U kunt deze dag naar eigen wens invullen met bijv. een boottocht over het meer, een vogelwandeling of gewoon met niets doen en genieten van de rust en de taferelen die zich langs het meer afspelen.

   Overnachting in Speke Bay Lodge (Volpension)
  • DAG 11

   Zuid-Serengeti

   U rijdt vandaag terug naar het zuiden van de Serengeti. Hier overnacht u in een lodge net buiten de parkgrens. In de late middag maakt u een game drive.

   Overnachting in Ndutu Safari Lodge (Volpension)
  • DAG 12

   Karatu

   U rijdt verder naar de Ngorongoro Krater waarin u een lange game drive maakt, waarna u naar het plaatsje Karatu rijdt voor overnachting in uw sfeervolle tentenkamp.

   Overnachting in Crater Forest Tented Lodge (Volpension)
  • DAG 13

   Karatu

   U maakt vandaag onder leiding van een gids een wandeling in de omgeving van uw lodge (2-3 uur). De rest van de dag kunt u naar wens invullen met diverse acitiviteiten, zoals een mountainbike tour, een culturele tour onder leiding van een Masai of gewoon genieten van de rust van deze schitterende plek.

   Overnachting in Crater Forest Tented Lodge (Volpension)
  • DAG 14

   Arusha

   U rijdt vandaag terug naar Kilimanjaro, van waaruit u terug naar huis vliegt, of naar een strandbestemming van uw keuze reist.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Kia Lodge

Kia Lodge interieur kamer

Tarangire Safari Lodge

Tarangire Safari Lodge Olifant

Tindiga Tented Lodge

Tindiga Tented Camp omgeving

Mbalageti Serengeti Lodge

Mbalageti Serengeti Lodge Zwembad

Speke Bay Lodge

Speke Bay Lodge Aanzicht

Crater Forest Tented Lodge

Crater Forest Tented Lodge veranda

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Tarangire National Park

Lake Eyasi

Serengeti National Park

Lake Victoria

Ngorongoro Crater