Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park

Majestueus gelegen in de schaduw van Rwenzori Mountains en geflankeerd door Lake Edward en Lake George, ligt Queen Elizabeth National Park. Het park kent een van de meest gevarieerde ecosystemen van alle wildparken. Open savanne, regenwoud en moerassen en meren wisselen elkaar af.

Lake Edward en Lake George, worden met elkaar verbonden door het Kazinga Channel. Een boottocht over dit kanaal biedt de ultieme mogelijkheid om badende nijlpaarden, krokodillen en vele vogels zoals de kingfisher, de pelikaan en de saddle bill storck vanaf het water te bekijken.

Het park is het meest wildrijke van Oeganda met olifanten, Uganda kobs, topi’s, waterbuck, wrattenzwijnen, luipaarden, leeuwen, hyena’s en andere zoogdieren. Een lijst van meer dan 600 vogelsoorten getuigt van de uitzonderlijke ecologische diversiteit van dit park.

Maramagambo Forest is een regenwoud waar zich diverse kleine meren en grotten bevinden. In Kyambura Gorge, een 16 km. lange en 100 meter diepe kloof kan een wandeling gemaakt worden waarbij u kans maakt chimpansees te vinden. Ishasha, in het zuidelijke deel van het park gelegen, staat bekend om de boomklimmende leeuwen.