Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Semliki National Park

Semliki National Park

Semliki National Park is een oostelijke verlenging van het Ituri woud van het Democratisch Republiek Congo en is een prachtig gebied met rijke flora en fauna. Het is het enige laagland tropisch regenwoud in Oost-Afrika en kent een diversiteit van 336 verschillende boomsoorten. Door het park lopen diverse rivieren en kleine stroompjes die tijdens het regenseizoen overlopen. De Semliki River vormt de natuurlijke grens tussen Oeganda en Congo.

Het park telt maar liefst 435 verschillende soorten vogels – 34% van alle vogelsoorten in Oeganda – waarvan 127 inheems zijn. Andere dieren die hier te vinden zijn negen verschillende primaten, waaronder de chimpansees en galagos, bosbuffels, olifanten, luipaarden en vliegende eekhoorns. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in het park zijn de Sempaya Hot Springs, een reeks van heetwaterbronnen die een temperatuur kunnen bereiken van 130 graden.

In het nationale park leven diverse etnische bevolkingsgroepen, waaronder de pygmeeën, de Batwa. Voorheen waren het echte jagers maar sinds de opkomst van toerisme in het park, zijn het de toeristen die hun voornaamste inkomstenbron verzorgen.