Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Laikipia

Laikipia

Het oostelijke plateau van de Rift Valley, wel bekend als het Laikipia Plateau, is verdeeld in een lappendeken van enorme farms. In de loop der jaren zijn deze farms getransformeerd in game reserves met de meest fraaie lodges, gelegen in dit afgelegen, nog rustige stuk Kenia.

Sinds de oprichting van het Laikipia Wildlife Forum, is de wildstand aanzienlijk verbeterd. Dit gebied huist de meest bedreigde diersoorten van heel Oost-Afrika.

Het landschap is adembenemend mooi en ruig en kent veel variaties. Het wordt doorkruist door de rivier Ewaso Nyiro, die zijn oorsprong vindt in Mount Kenya. Bij de rivier vindt je doorgaans ook het meeste wild, zoals de olifant, nijlpaard, krokodil, buffel, leeuw, jachtluipaard, gevlekte hyena en koedoe. Maar vooral de spiesbok, generuk, Grevey-zebra en de Somali struisvogel zijn typische bewoners van dit droge gebied.

Hier zult u geen massatoerisme tegenkomen: alle accommodaties bevinden zich op privé-land waar u meer als goede huisvriend dan als een toerist wordt behandeld.