Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Kandy

Kandy

Kandy is gelegen in het midden van Sri Lanka, te midden van de bergen en aan het gelijknamige meer. Kandy geldt als de culturele hoofdstad van het land en is naast Anuradhapura en Polonnaruwa, de derde koningsstad. De stad geniet met name bekendheid vanwege de Tempel van de Tand, één van de belangrijkste tempels voor het Boeddhistische geloof wereldwijd. De heilige Temple of the ‘Sacred Tooth’ bevat de heilige tand van Boeddha, één van de belangrijkste relikwieën van het Boeddhistische geloof en mag zeker niet aan het bezoek ontbreken. Maak de ceremonie mee, waarbij je de monniken in hun oranje gewaden offers ziet brengen.

Een unieke, jaarlijks terugkerend festival is het Perahera Festival. Het feest wordt in juli of augustus gehouden en duurt maar liefst 10 dagen. Tijdens dit feest wordt de tand van Boeddha door een speciaal geselecteerde olifant door Kandy gedragen. Het geheel wordt opgeluisterd door prachtige dansers, trommelaars en versierde olifanten. Om het festival bij te wonen is het raadzaam om tijdig kaartjes te reserveren. Naast de Tempel van de Tand liggen de oude gebouwen van het vroegere paleis van Kandy. Onder deze gebouwen zie je onder andere het koninklijk paleis, vertrekken van de koningin, de raadzaal en de wapenkamer. Een aantal van deze gebouwen zijn nu in gebruik als museum over het Kandy tijdperk.

De Royal Botanical Garden is de grootste botanische tuin in Sri Lanka. In het park van 60 hectare vind je meer dan 4.000 verschillende plantensoorten, waaronder lianen, bamboe, lantaarnplanten, pandanus bomen en palmbomen. Daarnaast is er een orchideeënhuis en een kruidentuin met o.a. vanille, pepers en kardemom.