Beleef de reis van uw dromen

Tanzania

Home » Bestemming » Tanzania » Cultuur en Safari Tanzania & Zanzibar

Cultuur en Safari Tanzania & Zanzibar

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandelsafari in Arusha National Park
 • Safari in Lake Manyara National Park
 • Mountainbiketocht bij Lake Manyara
 • Safari in Ngorongoro Krater
 • Bezoek aan Olduvai Gorge
 • Safari in Serengeti National Park
Nu vanaf  € 3515,- p.p.

In deze rondreis door Tanzania wordt de zoektocht naar het vele wild op een prettige manier gecombineerd met diverse sportieve en culturele activiteiten. Zo gaat u gaat op wandelsafari in Arusha National Park en stapt u op de mountainbike om de naburige Masai te ontmoeten rond Lake Manyara. Natuurlijk worden absolute hoogtepunten van Tanzania zoals de Ngorongoro Krater en Serengeti National Park niet overgeslagen gedurende deze reis. Als afsluiting kunt u nog enkele dagen in een perfecte ambiance op Zanzibar nagenieten. Het verblijf is steeds in uitstekende, daar waar mogelijk kleinschalige, accommodaties. Deze safari is tevens zeer geschikt voor families met kinderen.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Arusha

   Na aankomst op Kilimanjaro Airport wordt u welkom geheten en naar uw sfeervolle lodge gebracht.

   Overnachting in Mount Meru Game Lodge (Ontbijt)
  • DAG 2

   Arusha National Park

   Na het ontbijt wordt u naar Arusha National Park gereden, waar u een volle dag zult doorbrengen. Hier gaat u uw eerste game drive maken, waarbij u kuddes zebra’s, buffels, antilopen en giraffen op de savannen aantreft. U geniet van de meegebrachte picknick lunch. Al rijdend door de verschillend delen van dit mooie park ziet u ook diverse primaten, zoals de zwarte en witte Colobus aapjes, de Syke aapjes en de vervet monkey. Tevens maakt u onder begeleiding van een gewapende gids een wandeling in het park, waarbij u oog in oog komt te staan met giraffen, antilopen en misschien wel een kudde buffels. Na deze dag vol indrukken wordt u teruggebracht naar uw lodge, waar u nog even kunt genieten van het wild in de achtertuin, waarna u het diner gebruikt.

   Overnachting in Mount Meru Game Lodge (Volpension)
  • DAG 3

   Lake Manyara National Park

   U reist via een uitstekende weg naar Lake Manyara National Park. In de namiddag maakt u een game drive in het park.

   Overnachting in Kirurumu Manyara Lodge (Volpension)
  • DAG 4

   Lake Manyara National Park en omgeving

   In de ochtend maakt u een tweede game drive in het park. Na de lunch maakt u onder leiding van een gids een mountainbike tocht door de omgeving van Lake Manyara. Het is een bijzondere manier om kennis te maken met de natuur en haar bewoners.

   Overnachting in Kirurumu Manyara Lodge (Volpension)
  • DAG 5

   Ngorongoro Krater

   Vandaag reist u naar de Ngorongoro Krater. U daalt 600 meter af in de immense krater en maakt er een lange game drive. Een picknick lunch gaat mee. Na terugkomst kunt u vanaf uw balkon genieten van het onovertroffen uitzicht over de immense krater.

   Overnachting in Ngorongoro Serena Safari Lodge (Volpension)
  • DAG 6

   Serengeti National Park

   Na het ontbijt reist u verder naar Serengeti National Park. Onderweg wordt een bezoek gebracht aan Olduvai Gorge, ook wel “the craddle of mankind” genoemd. Het is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld en de daar gedane ontdekkingen hebben ons inzicht in de evolutie van de eerste mensachtigen belangrijk verdiept. De opgravingen zijn in de jaren 50 begonnen door Louis en Mary Leakey en gaan nog steeds door, nu door familieleden. De rit dwars door de Serengeti naar uw tentenkamp is een ware game drive op zich. U zult al veel wild hebben gespot eer u in uw kamp aankomt.

   Overnachting in Grumeti Migration Camp (Volpension)
  • DAG 7 EN 8

   Serengeti National Park

   Gedurende twee dagen gaat u op verkenning in de Serengeti, op zoek naar de big five en vele andere prachtige zoogdieren en vogels. Met enig geluk bevindt zich in deze tijd van het jaar de migratie in de omgeving van uw kamp.

   Overnachting in Grumeti Migration Camp (Volpension)
  • DAG 9

   Zanzibar

   Vandaag komt er helaas een einde aan het safari gedeelte van uw reis. U vliegt in de loop van de ochtend via Arusha naar Zanzibar. Hier wordt u verwelkomt door de chauffeur van uw hotel en naar de zuidoostzijde van het eiland gebracht.

   Overnachting in Breezes Beach Club & Spa (Halfpension)
  • DAG 10 T/M 12

   Zanzibar

   In de fantastische setting van Breezes Beach Club kunt u nog een paar dagen nagenieten van uw mooie safarireis. Naar wens kunt u een interessante excursie maken, zoals een spicetour, een snorkeltrip of een bezoek aan Stone Town of Jozani Forest.

   Overnachting in Breezes Beach Club & Spa (Halfpension)
  • DAG 13

   Dar Es Salaam

   Vandaag vliegt u in de late middag naar Dar Es Salaam. Hier heeft u enkele uren te overbruggen tot uw KLM vlucht naar Amsterdam rond middernacht vertrekt.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Mount Meru Game Lodge

Mount Meru Game Lodge Dieren

Kirurumu Manyara Lodge

Kirurumu Manyara Lodge Kamer

Ngorongoro Serena Safari Lodge

Ngorongoro Serena Safari Lodge Omgeving

Mbalageti Serengeti Lodge

Mbalageti Serengeti Lodge Zwembad

Breezes Beach Club & Spa

Breezes Beach Club & Spa Strand

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Arusha National Park

Lake Manyara National Park

Ngorongoro Crater

Serengeti National Park