Beleef de reis van uw dromen

Tanzania

Home » Bestemming » Tanzania » Beklimming Kilimanjaro Machame Route

Beklimming Kilimanjaro Machame Route

Ontvang een persoonlijk reisvoorstel:
06 30606631

Hoogtepunten van deze reis

 • Starten vanuit klimmers hotel
 • Diversiteit aan landschappen
 • Sportieve uitdaging
 • Bereik de hoogste top van Afrika
Nu vanaf  € 2260,- p.p.

Het beklimmen van Mount Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg, is een unieke belevenis. De Machame route biedt de mooiste vergezichten op deze indrukwekkende berg en is bovendien veel minder druk dan de veelgebruikte Marangu route. De route is ook langer, waardoor de klim een dag langer duurt, hetgeen de acclimatisatie weer ten goede komt. Er wordt gedurende de klim gekampeerd in tenten. Wanneer u uw Kilimanjaro beklimming bij Milorho Travel boekt, voorzien wij u van alle relevante informatie. Milorho Travel heeft veel ervaring met het organiseren van deze beklimming. Zo hebben we expedities georganiseerd voor Wim Hof, wellicht beter bekend als The Iceman, en hebben we de berg zelf beklommen. Zo kunnen wij u uit eigen ervaring de juiste adviezen geven. De klim kunnen wij in diverse luxe- en prijsniveaus aanbieden. Hieronder vindt u de standaard versie, tegen een scherpe prijs.

Reisprogramma

  • DAG 1

   Moshi

   Na aankomst op Kilimanjaro Airport wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel in Moshi gebracht. Hier kunt u zich in alle rust voorbereiden op de beklimming die morgen start. Naar wens kunnen we een extra dag in het hotel voor u boeken.

   Overnachting in Springlands Hotel (Ontbijt)
  • DAG 2

   Machame Camp

   Aanvang Kili-klim via de Machame route. Na het ontbijt wordt u rond 08.30 uuropgehaald in uw lodge. Vanuit Machame Village begint de klim. Vanaf de gate loopt u ongeveer 2-3 uur door een dicht woud met vijgen- en rubberbomen, begonia’s en andere tropische vegetatie. Er wordt onderweg geluncht. Daarna loopt u door een gebied met hoog gras en heide. Vervolgens over een bergkam met aan de ene zijde zicht op de Semira stroom en rechts de Weru Weru. U arriveert in het kamp tussen 17.00 en 18.00 uur. Dit stuk van de klim is nog vrij gemakkelijk, alhoewel het na een regenbui behoorlijk modderig kan zijn. Er wordt sterk geadviseerd rustig te lopen, ook bij daling. Probeer vooral niet de dragers bij te houden. Zij lopen vooruit om het kamp op te bouwen. In het kamp is niet veel te doen, dus er is geen haast om daar te komen.

   Machame Camp bevindt 3040 meter hoogte.

   Overnachting in Machame Camp (Volpension)
  • DAG 3

   Shira Camp

   U staat om 06.00 op. Onder het genot van een kop koffie of thee en bij helder weer kunt u genieten van het zicht op de Uhuru Peak.

   Vandaag voert de route langs een steiler gedeelte van savannen, vulkanische rotsen en heide. De lunch wordt net onder het Shira Plateau genuttigd, ong. 3-4 uur verwijdert van het Shira Camp. Aankomst rond 14.00 – 15.00 uur. Er wordt geadviseerd regelmatig te rusten en rustig te lopen. Degenen die last krijgen van de hoogte, wordt geadviseerd veel thee te drinken en te slapen.

   Shira Camp bevindt zich op 3830 meter hoogte.

   Overnachting in Shira Camp (Volpension)
  • DAG 4

   Barranco Camp

   Vandaag een flinke wandeling naar de Lava Tower Pass (4920 mtr.) waar de lunch wordt gebruikt. Het laatste stuk naar Barranco Camp moet u weer dalen. Deze afdaling leidt langs de immense Grand Barranco Canyon. Onderweg komt u veel watervallen tegen, die later de Umbwe River vormen. De totale wandeltijd vandaag is ongeveer 6 uur en aankomst in het kamp is tussen 16.30 en 17.30 uur.

   Barranco Camp bevindt zich op 3978 meter hoogte.

   Overnachting in Barranco Camp (Volpension)
  • DAG 5

   Karanga Camp

   Vandaag zal de wandeling eerst bestaan uit een klim naar Barranco Cliff om vervolgens stijgen en dalen steeds af te wisselen. De tocht is niet moeilijk en u moet op tijd voor de lunch op bestemming kunnen zijn. Wandelduur ongeveer 4 uur. In de middag is er gelegenheid om te wandelen in de Karanga Valley of te rusten.

   Karanga Camp bevindt zich op 4046 meter hoogte.

   Overnachting in Karanga Camp (Volpension)
  • DAG 6

   Barafu Camp

   Vandaag de mooie klim naar Barafu Camp, vooral door morenevelden met uitzicht op Mawenzi Peak en Kibo Peak. Lunch wordt onderweg gebruikt. Aankomst in het kamp om 14.30 uur. Er wordt aangeraden om vroeg naar bed te gaan, want morgen wordt het een lange en zware dag. Aangezien het erg koud is op deze hoogte, zal alle kleding nodig zijn om je warm te houden vannacht. Neem een goede slaapzak mee! Ook de camera kan het beste mee in de slaapzak, als bescherming tegen de vorst.

   Barafu Camp bevindt zich op 4600 meter hoogte.

   Overnachting in Barafu Camp (Volpension)
  • DAG 7

   Uhuru Peak & Mweka Camp

   Opstaan rond middernacht. Na een licht ontbijt begint de klim naar de top rond 01.00 uur. Op dit punt wordt de klim aanzienlijk zwaarder. Tevens is de kans op enige mate van hoogteziekte erg hoog. Draag zo weinig mogelijk bagage vandaag. De temperaturen kunnen dalen tot -20° C. De klim voert langs de Ratzel en Rebman gletsjers en de tocht duurt ong. 6 uur tot de rand van de krater, tussen Stella and Hans Meyer point. Nog een uur klimmen voert u naar de top. Uhuru Peak ligt op 5895 mtr. en is het hoogste punt van het Afrikaanse continent. De tocht langs de krater is rotsig en ijzig, dus opletten waar je loopt. Blijf dicht bij de gids lopen. De afdaling is niet eenvoudiger dan de klim. U bereikt Barafu Camp na ong. 3 uur, rond 11.30 uur. U krijgt de gelegenheid om te rusten en bij te tanken, alvorens verder af te dalen naar Mweka Camp. Aankomst rond 17.00 uur. Vandaag totale wandelduur 13 uur!

   De Uhuru Peak bevindt zich op het hoogste punt van de Kilimanjaro, namelijk 5895 meter hoogte. Het Mweka Camp ligt op 3092 meter hoogte.

   Overnachting in Mweka Camp (Volpension)
  • DAG 8

   Moshi

   Vandaag daalt u verder af naar de gate, hetgeen ongeveer 4-5 uur zal duren. Aankomst rond 12.00 uur. Bij aankomst wordt u beloond met een heuse oorkonde voor uw prestatie. U wordt naar het Springlands Hotel gebracht, waar u geniet van een heerlijke douche en naar wens van een weldadige massage.

   Overnachting in Springlands Hotel (Ontbijt)
  • DAG 9

   Kilimanjaro Airport

   Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht. Naar wens stellen wij graag een mooi programma samen voor een korte of lange safari na de beklimming.

Accomodaties

accomodaties waar u tijdens deze reis verblijft

Springlands Hotel

Machame Camp

Shira Camp

Barranco Camp

Karanga Camp

Barafu Camp

Mweka Camp

Parken

parken die u tijdens deze reis bezoekt

Mount Kilimanjaro

Kilimanjaro Natuur