Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Tsavo National Park

Tsavo National Park

Tsavo National Park is niet alleen het oudste, maar ook het grootste natuurreservaat (21.000 km²) van Kenia. Het is opgesplitst in twee gedeeltes: Tsavo West en Tsavo Oost. De weg en spoorlijn tussen Mombasa en Nairobi vormen de afscheiding tussen beide delen. Het park staat bekend om zijn enorme populatie “rode” olifanten. Omdat de dieren zich in de rode aarde wentelen, zijn ze bedekt met een rode laag stof.

In deze omgeving en langs de Tsavo rivier vindt je olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, leeuwen, hyena’s, luipaarden, cheeta’s, kleine koedoes, elanden, waterbokken en impala’s. In het Ngulia Rhimo Sanctuary leven enkele tientallen zwarte neushoorns.

Tsavo West
Een plek die de moeite van een bezoek waard is, is Mzuma Springs. Dit is een onderwaterobservatorium, van waaruit je nijlpaarden over de bodem ziet lopen en krokodillen onder water ziet zwemmen. Hier is echter wel een portie geluk voor nodig. In deze omgeving en langs de Tsavo rivier vindt je olifanten, buffels, giraffen, zebra’s, leeuwen, hyena’s, luipaarden, cheeta’s, kleine koedoes, elanden, waterbokken en impala’s. In het Ngulia Rhino Sanctuary leven enkele tientallen zwarte neushoorns.

Tsavo Oost
Bij Kanderi Swamp, een moeras, heb je grote kans om veel wild aan te treffen. Ook bij de Aruba Dam, verderop langs de rivier komen leeuwen en olifanten regelmatig drinken. In dit gebied komen veel dieren voor die de droogte goed kunnen verdragen, zoals de Somali-struisvogel, de generuk en de spiesbok.