Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Sossusvlei

Sossusvlei

De beroemde Sossusvlei in het Namib Naukluft Park is bekend om de wel 300 meter hoge zandduinen rond de vlei en vormen een geweldige bron van inspiratie voor elke fotograaf. Een vlei is een plek waar rond een smalle, meestal droge, rivierbedding in tijden van flinke regenval een klein meer ontstaat. De oranje duinen met hun haarscherpe contouren vragen er om beklommen te worden, maar de ultieme manier om dit bijzondere landschap in al haar schoonheid te kunnen bewonderen, is per vliegtuig of luchtballon.

Sossusvlei maakt deel uit van Namib Naukluft Park, de oudste woestijn ter wereld. Dit enorme droge gebied beslaat een oppervlakte van 400 km. lang en 100 km. breed van Walvisbaai in het noorden tot Lüderitz in het zuiden en is bereikbaar vanuit Sesriem. Van hieruit rijdt u over een 60 km. lange asfalt weg naar een parking van waaruit u per 4 x 4 WD voertuig naar de 5 km. verder gelegen duinen wordt gebracht.

Ook de Sesriem Canyon, een canyon bestaande uit zandsteen, is een bezoek zeker waard. De canyon staat het grootste deel van het jaar droog, zodat men er doorheen kan wandelen.