Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Saadani National Park

Saadani National Park

De combinatie van wild en strand is uniek in Tanzania. De diversiteit aan dieren in dit park is te vergelijken met die van veel andere parken, echter het aantal en de vindbaarheid liggen nog niet op het zelfde niveau. Met het verkrijgen van de status National Park wordt er momenteel hard gewerkt aan deze criteria, met name met de bestrijding van stropers.

In 1964 werd Saadani uitgeroepen tot Game Reserve. Sinds die tijd zijn er diverse diersoorten toegevoegd aan de reeds bestaande populatie. Tot de meest voorkomende diersoorten behoren de zebra, wildebeest, eland, buffel, olifant, giraf, leeuw, nijlpaard, krokodil en de zeer zeldzame Roosevelt sabelantiloop. Vervolgens kreeg het park in 2002 de nominatie National Park, waarbij de parkgrenzen werden verlegd en de totale oppervlakte werd vergroot naar 1000 km².

Het landschap van Saadani wordt gedomineerd door Acacia- en Miombobossen en struikgewassen langs de kuststrook. Het park bevat tevens enkele mangrove moerassen rond de monding van de Wami Rivier en herbergt het diverse soorten palmbomen. Aan de kustzijde worden soms dolfijnen waargenomen en de walvissen passeren het Zanzibar kanaal tijdens hun migratie. Interessant is het groene schildpadden project in Madete.