Leeuw Serengeti National Park

Beleef de reis van uw dromen

Namibië Woestijn Safari
Home » Kibale Forest National Park

Kibale Forest National Park

Kibale Forest National Park bestaat voor het grootste gedeelte uit tropisch regenwoud, waarin de primaten, maar ook de vele vogelsoorten leven. Olifanten en antilopen komen hier slechts zeer beperkt voor. Het overige deel van het park bestaat uit moerassen, grasland en riviertjes.

Het park is een droom voor primatologen, met een populatie van meer dan 1000 wilde chimpansees, waarvan een klein deel gewend is gemaakt aan toeristische bezoeken. Daarnaast leven er nog diverse andere soorten, zoals de acrobatische red-tailed colobusaap, de zwart-witte colobusaap en bavianen.

De meest geliefde activiteit in dit park is het chimp tracking. U gaat gedurende een 3 uur durende tocht met een ranger op zoek naar deze mensapen, die vaak hoog in de bomen rondzwaaien en er vrolijk op los krijsen. Maar als u ze op de grond aantreft kunt u ze pas echt goed bekijken en zult u ervaren hoeveel ze op ons lijken in hun doen en laten.

Mocht uw interesse voor deze dieren nog verder gaan, dan is deelname aan het habituation programme zeer aan te raden. U gaat een volle dag op pad met een onderzoeksteam die de chimpansees bestuderen en ze gelijdelijk aan laten wennen aan de aanwezigheid van mensen.

Net buiten het park light het Bigodi Wetland Sanctuary. Een wandeling in dit reservaat is een must voor de natuurliefhebber. Onder leiding van ervaren gidsen maakt u een wandeling en komt u veel vogels, vlinders en ook primaten tegen. De opbrengsten van deze wandelingen komen direct ten goede aan de lokale gemeenschap en wordt o.a. aangewend voor de bouw van huizen en scholen.