Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Sweetwaters Serena Camp

Sweetwaters Serena Camp

Sweetwaters Serena Camp ligt in het hart van Ol Pejeta Game Reserve, met schitterende vergezichten over de vlaktes tot aan de met sneeuw bedekte toppen van Mount Kenya. Zowel de tenten als de centrale ruimtes bieden zicht op de ’s nachts verlichte drinkplaats, waar veel dieren komen drinken. Het reservaat is het dichtst bij Nairobi gelegen van alle reservaten (2,5 uur rijden) en het heeft de dichtste wilddichtheid van alle parken in Kenia. U vindt hier dus veel wild en de kans om de big five hier te zien is zeer groot, inclusief de neushoorn.

Het kamp beschikt over 30 luxe tenten, voorzien van een vaste badkamer en een veranda met zitje, de meeste met uitzicht over de drinkplaats. Er zijn diverse gerieflijke lounges, een restaurant met uitzicht over de drinkplaats en een zwembad met ligbedden.
In Sweetwaters zult u zich niet gauw vervelen; het aanbod van activiteiten is zeer gevarieerd.

Naast gamedrives, kunt u (tegen betaling) onder leiding van een lokale gids een wandeling door dit mooie gebied maken. Ook safari te paard of per kameel is mogelijk. Uniek zijn de nacht gamedrives, die u in de gelegenheid stellen de nachtelijke activiteit van diverse dieren te aanschouwen. Tevens bevindt zich op dit grondgebied het Chimpanzee Sanctuary. U kunt tijdens een boottocht over de Ewaso Niyro rivier deze chimps in hun natuurlijke omgeving aanschouwen. Ook een bezoekje aan Morani, de tamme zwarte neushoorn is zeer de moeite waard evenals het Visitors Information Centre.