Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Schoone Oordt Country House

Schoone Oordt Country House

Schoone Oordt Country House is een gerenoveerd Victoriaans huis dat dateert uit 1853. De eigenaren, Richard en Alison Walker, hebben het door de jaren heen met veel liefde verbouwd en uitgebreid met luxe gastenverblijven.
De acht suites, een familie cottage en een romantische honeymoon “hideaway” bevinden zich in de prachtige tuin met eeuwenoude eikenbomen. Elke suite is gerieflijk ingericht en is voorzien van alle moderne faciliteiten, terwijl de antieke kasten en de baden op pootjes de Victoriaanse sfeer van weleer ademen.

In het hoofdgebouw zijn de lounge/bar, het restaurant Eighteen53 en een prachtige Engelse serre ondergebracht. Diners dienen minimaal 24 uur van te voren besproken te worden. De chef verwerkt alleen verse en lokale producten in zijn menu’s, zowel uit eigen tuin als van de lokale leveranciers. In de tuin ligt het zwembad met ligbedden en parasols voor de rustige momenten.

De omgeving van Schoone Oordt biedt een scala aan activiteiten, zoals wandelen, fietsen, paardrijden en watersporten, terwijl een bezoek aan een van de natuurreservaten zeker niet mag worden overgeslagen. Het Hoop Nature Reserve voor het spotten van walvissen is zeer de moeite waard. Of een korte rit over de Tradouw’s Pass naar Barrydale voor een quadbiketocht. Een dagtrip naar Robertson Wine Valley is bijzonder interessant voor de wijnliefhebber. In het plaatsje Swellendam is het ook goed toeven met talloze gezellige restaurants, het Drostdy Museum, art galeries en een 9 holes golfbaan.