Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Rhotia Valley Tented Lodge

Rhotia Valley Tented Lodge

Rhotia Valley Tented Lodge ligt halverwege de Rift Valley Escarpment en de Ngorongoro Crater, op slechts 7 km afstand van de hoofdweg van Arusha naar de Ngorongoro Crater. U logeert er op een unieke plek, midden in de natuur. Overdag laten waterbuck en bavianen zich regelmatig zien en betoverend is het uitzicht bij zonsondergang vanaf de houten veranda, waar u heerlijk uw late middag thee of sundowner drinkt. ‘s Nachts zullen de geluiden van het woud uw dromen begeleiden, waarna u bij dage raad gewekt wordt door een vrolijk koor van lokale vogels.

Rhotia Valley Tented Lodge is in Afrikaanse stijl en van inheems hardhout gebouwd en is in haar eenvoud in complete harmonie met haar omgeving. Rhotia Valley is klein en gezellig. De lodge bestaat uit vijftien vrijstaande tenthuisjes en een groot restaurant met brede veranda rondom. Elke tent beschikt over een eigen veranda en badkamer met warm en koud stromend water, een douche en toilet.

De ervaren chef koks van Rhotia Valley gebruiken alleen goede en vooral ook verse ingrediënten – bijna alle groenten en alle kruiden worden in de eigen moestuin geteeld. Eigen koeien zorgen voor productie van zuivel en de bakkerij voor dagelijks vers brood.

Rhotia Valley heeft als filosofie dat haar werkzaamheden duurzaam en ecologisch verantwoord behoren te zijn. Zo wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van zonne-energie, wordt regenwater opgevangen voor bijv. schoonmaak en bewatering en worden veel producten zelf verbouwd of worden in de directe omgeving gekocht. Rhotia Valley Lodge is gelieerd aan het ernaast gelegen Rhotia Valley Children’s Home. 20% van de opbrengsten van de lodge komen ten goede aan dit weeshuis.