Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Primate Lodge Kibale

Primate Lodge Kibale

Primate Lodge Kibale is uniek gelegen, te midden van het tropische regenwoud van Kibale Forest National Park. Buiten het zingen van de vogels en het krijsen van de primaten die hier leven, ervaart u hier volledige stilte.

De standaard cottages met een beschutte ligging in het bos beschikken over een ruime kamer, een privé veranda en een badkamer.

De nieuwe, recent gebouwde deluxe cottages, zijn ruimer en bieden met hun grote raampartijen een mooi contact met het omringende regenwoud. Ze zijn ingericht met houten vloeren, comfortabele bedden, een klamboe, een zitje en een en-suite badkamer met inloopdouche.

In het sfeervolle open restaurant worden de maaltijden geserveerd. In de bar, de gezellige lounge en rond het kampvuur kunnen de belevenissen aan het einde van de dag nog eens de revue passeren.

De lokale bevolking wordt nauw betrokken bij de lodge: diverse mensen uit de omgeving zijn er werkzaam, leveren er verse producten of leveren handgemaakte meubilair of souvenirs.

De belangrijkste activiteit vanuit de lodge is natuurlijk de chimp trekking, die twee maal per dag plaats vindt. Ook zijn er speciale natuurwandelingen voor kinderen van onder de 12 jaar. Tevens bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een “habituation experience”, waarbij men gedurende één of meerdere dagen de chimpansees bij hun dagelijkse activiteiten volgt, van het opstaan tot het slapen gaan. In de avond worden er nachtelijke wandelingen georganiseerd, waarbij op zoek wordt gegaan naar de nachtdieren, zoals de bushbabies.