Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Nshenyi Cultural Village

Nshenyi Cultural Village

De traditionele Mugyenyi Farm (170 hectare) is prachtig gelegen in de lieflijke heuvels van het voormalige Ankole koninkrijk aan de grens met Tanzania en Rwanda. Het charmante huis beschikt over een zitkamer, een keuken en drie gastenkamers, simpel maar met comfortabele bedden en muskietennetten. Achter het huis bevindt zich de badkamer die met andere gasten wordt gedeeld. Voor de avontuurlijke reiziger bestaat de mogelijkheid om een nacht door te brengen in een traditionele hut of in een van de drie moderne hutten, op kleine afstand van het huis gelegen. Deze hutten bevatten elk twee slaapkamers en zijn sfeervol ingericht met goede bedden en koeienhuiden op de grond. Hier beschikt u over zonne-energie. De douche en toilet faciliteiten bevinden zich achter de hut.

De maaltijden worden door uw gastvrouw bereid en naar wens kunt u deelnemen in deze activiteit. De traditionele maaltijden bestaan uit rundvlees, rijst, groenten, bonen, matoke en plantana.

Als gast van de farm kunt u kiezen uit een keur aan activiteiten, zoals: koeien melken (vroege ochtend), helpen bij het vervaardigen van ghee, het wateren van de koeien in de middag (45 minuten lopen vanaf de farm), bezoek aan naburige dorpen en melkhutten, bezoek aan een bananenplantage, traditioneel koken, bezoek aan de grens met Rwanda of Tanzania, natuurwandelingen, bezoek lokale markt, bezoek aan een school (Kitwe Primary School), bezoek aan een Batwa stam. Verder wordt er tijdens uw bezoek opgetreden door traditionele dansers bij het kampvuur.