Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Murchison River Lodge

Murchison River Lodge

Murchison River Lodge is gelegen op de zuidelijke oever van de rivier de Nijl en biedt een adembenemend uitzicht over het gelijknamige park. Vanaf de lodge is het ongeveer 20 minuten rijden naar Paraa, het gebied waar de game drives worden gemaakt. Paraa wordt bereikt middels een ferry over de Nijl.

De kleinschalige lodge bestaat uit 4 met riet gedekte cottages en 6 safaritenten. Elke ruime cottage is individueel ingericht en wordt gekenmerkt door Afrikaans design. Op de begane grond bevinden zich twee eenpersoons bedden en de badkamer, terwijl er op de open verdieping nog een tweepersoons bed staat. Alle bedden zijn voorzien van een klamboe. Vanaf de veranda met zitje en hangmat heeft u een prachtig uitzicht over de bush met een rijk vogelleven. De lodge wordt voorzien van warm water en licht d.m.v. zonne-energie.

De safari tenten bestaan uit twee of drie bedden, een badkamer met bush shower en eco toilet en een veranda met zitje. Sommige tenten hebben uitzicht op de rivier. Het centrale gedeelte herbergt het restaurant en de bar, die met hun verhoogde ligging een prachtig uitzicht bieden over de Nijl en het park. Hier wil je nooit meer weg!

’s Avonds worden de paden in het kamp sfeervol verlicht en het personeel brengt u graag naar uw cottage of tent. Na een dag vol safari activiteiten of tussen de bedrijven door, is het heerlijk afkoelen in het kleine zwembad. De lodge biedt geen Wi-Fi of een goed telefoonnetwerk. Wel vindt u hier een prachtige omgeving, een gastvrije crew en heerlijke huisgemaakte maaltijden.