Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Matemwe Lodge

Matemwe Lodge

Als een juweeltje ligt Matemwe Lodge, verhoogd op een klif, met aan beide zijden een prachtig wit zandstrand aan de noordoostkust van het eiland Zanzibar. De slechts 12 bungalows tellende lodge is de meest relaxte en privacy biedende accommodatie op het eiland. Deze eigenschappen, tezamen met de persoonlijke service maken een verblijf in deze lodge tot een bijzondere belevenis.

De stijlvolle bungalows zijn zeer ruim en beschikken over een king size bed met klamboe, een extra bed op de vide en een badkamer met bad en douche. De grote veranda met zeezicht is de ultieme plek om te onthaasten. Liggend in uw twee persoons hangmat geniet u van het uitzicht over de oceaan en voelt u de altijd aanwezige bries, waardoor het er nooit te heet wordt.

In het restaurant worden heerlijke maaltijden bereid, waarbij veel locale ingrediënten worden gebruikt als inheemse kruiden en vis- en schaaldieren. In de lodge geniet u volpension, inclusief koffie/thee in de ochtend en in de middag. Tevens wordt er een wandeling in het naburige dorp georganiseerd; deze is gratis. Voor en na het eten is de buitenbar de ultieme plek om te vertoeven, met zand op de grond en gedecoreerd met nautische elementen. Er zijn twee kleine zwembaden, omringd door palmbomen en ligbedden. Vanuit de lodge zijn er snorkel- en duiktrips te boeken en kunnen er tochten met de eigen dhow (oude zeilboot) worden gemaakt.