Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Loisaba Tented Camp

Loisaba Tented Camp

Loisaba Tented Camp is gelegen op de grens van het Laikipia Plateau en het ruige Northern Frontier District. Het uitzicht vanuit Loisaba reikt tot aan Mount Kenya, de Lolldaiga Hills en de Mathews Range. Loisaba Conservancy is een werkende ranch en tevens een eersteklas voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen natuurbescherming, lokale leefgemeenschappen, veehouderij en toerisme. In het gebied leven onder andere olifanten, een flinke populatie leeuwen, de zeldzame wilde hond en vele andere soorten.

De zes bijzonder ruime tentsuites zijn uitgerust met grote glazen deuren voor een ultiem contact met de omgeving. De inrichting is een mooie mix van Afrikaanse en Europese elementen, die tezamen een moderne maar warme sfeer ademen. Elke tent beschikt over een zitgedeelte binnen, een badkamer met regendouche en dubbele wastafel en een veranda met uitzicht over de Laikipia vlakte. Tevens zijn er drie familietenten, bestaande uit twee aparte tenten, door een houten loopbrug met elkaar verbonden. Een van de familietenten beschikt tevens over een eigen privé infinity zwembad.

De uitnodigende algemene ruimtes bestaan uit een grote open diner ruimte, een aparte open lounge met bar, een groot houten dek voor diners onder de sterrenhemel en een van Afrika’s meest pittoreske infinity zwembaden. Het tentenkamp kijkt uit op een waterpoel waar het wild zijn dorst komt lessen.

Gasten van Loisaba kunnen kiezen uit een keur aan activiteiten, waarbij het landschap en wildleven op diverse manieren beleeft kunnen worden. Een vloot van Land Rovers staat klaar om gasten mee te nemen op onvergetelijke dag- en nacht game drives. Ander activiteiten waaruit gekozen kan worden zijn paardrijden, tochten per kameel, bush wandelingen, vissen, mountain biken, culturele bezoeken aan Samburu dorpen en bezoeken aan anti stroopprojecten.

Uniek voor Loisaba zijn de “Starbeds”. U logeert onder de sterrenhemel in een handgemaakt hemelbed, dat geplaatst wordt op een verhoogde vlonder. Elk Starbed is voorzien van een badkamer. Er is een gezamenlijke diner ruimte, een sfeervolle lounge en een houten dek waar het ontbijt wordt geserveerd. Tijdens uw verblijf in de Starbeds wordt u begeleidt door een team van traditionele Samburu en Laikipia Masai krijgers. De ligging van de Starbeds is op een heuvel met uitzicht op de Kiboko waterpoel waar u een nijlpaardenfamilie en veel ander  wild zult zien.

Geniet van de grootste slaapkamer ter wereld, waar de sterrenhemel het plafond en de heuvels in de verte de wanden vormen. Een ervaring om nooit meer te vergeten!