Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Big Game Safari Camp Wilpattu

Big Game Safari Camp Wilpattu

Wilt u genieten van een ultieme safari sfeer op een exclusieve locatie nabij het Wilpattu National Park? Dan is het Big Game Safari Camp Wilpattu precies wat u zoekt. Het semi permanente kamp straalt een rustieke safari sfeer uit en is ontdaan van alle overbodige luxe, zodat dit een goede keuze is voor de prijsbewuste reiziger. Het kamp ligt op slechts 7 km verwijderd van de parkgrens van het grootste en oudste nationale park van Sri Lanka en is gelegen aan een meer en wordt omringd door dichte bossen. De tenten zijn comfortabel ingericht met een apart slaapgedeelte en een en suite badkamer. Er wordt voorzien in handdoeken, een zaklamp en een paraplu.

In de avond wordt een kampvuur ontstoken waar een ieder zich verzamelt voor het uitwisselen van de safari ervaringen. De maaltijden worden regelmatig langs de oevers van het meer gebruikt, zodat gasten tijdens het eten kunnen genieten van de rust en de natuur. Ook wordt er regelmatig een barbecue georganiseerd. Met enig geluk kan het wild zelfs tot in het kamp komen. Het kamp biedt unieke game drives met zeer ervaren gidsen en naturalisten. De rit naar het park neemt niet meer dan 10 minuten in beslag en voert langs de rijstvelden, boerenakkers en verschillende dorpjes. De omgeving kent ook een gebied dat bekend staat als Villus, bestaande uit een netwerk van moerassen, welke het leefgebied vormen van een grote variëteit aan dieren en planten en erg belangrijk is voor de wildstand in deze omgeving.

Indien u reist in mei/juni maakt u kans om de lippenbeer te spotten die het fruit uit de hogere takken van de Palu bomen haalt, waar hij gek op is.