Experience your dreams

reizen op maat naar Afrika, Sri Lanka en de Malediven

Home » Aliya Resort & Spa

Aliya Resort & Spa

Aliya Resort & Spa is een luxe hotel en geniet van een schitterende ligging te midden van een prachtige tropische omgeving. Het resort biedt uitzicht op de historische rots van Sigiriya en de Pidurangala Rock Temple en is centraal gelegen t.o.v. overige interessante bezienswaardigheden. De inrichting kan omschreven worden als minimalistisch, waarbij het thema van de Sri Lankaanse olifant (Aliya) steeds weer terug komt. Al direct bij binnenkomst vallen de indrukwekkende muurschilderingen met immense olifanten op.

Gasten verblijven in een van de stijlvolle kamers, die zijn uitgerust met de modernste faciliteiten. De ruime badkamers bieden een vrijstaand bad en een aparte douche. Ook zijn er enkele tenten, prachtig gelegen in de natuur, welke ook stijlvol en comfortabel zijn ingericht. Het resort telt maar liefst vier restaurants, waaronder Makara, waar u de authentieke Chinese keuken kunt proberen onder het toezicht van mythische gouden draken. In het Alaka restaurant kunt u de gehele dag genieten van alle smaken uit de traditionele Srilankaanse keuken. Nagula biedt een unieke “wining en dining” ervaring. Maaltijden worden hier bereid in de traditionele klei potten op kleikachels. Migara tenslotte is de bar waar u terecht kunt voor een heerlijk kopje koffie of uw favoriete cocktail onder het genot van rustige jazzmuziek.

Voor een moment van ontspanning kunt u terecht in de “Ayur Vie” Spa, waar traditionele holistische Ayurvedische behandelingen worden gegeven. U kunt hier ook terecht voor meditatie- en yogasessies. Tenslotte mag het prachtige infinity zwembad uit uitzicht op de groene omgeving en de Sigiriya rots zeker niet onvermeld blijven. Voor de sportieve gast beschikt het hotel tevens over een fitnesscentrum. Het hotel biedt was service en gratis Wi-Fi.